Thursday, September 19, 2024
HomeΑιγυπτοςΠως οι Ελαιώνες της Αιγύπτου Κατακτούν την Παγκόσμια Αγορά

Πως οι Ελαιώνες της Αιγύπτου Κατακτούν την Παγκόσμια Αγορά


 

Στον δυναμικά μεταβαλλόμενο κόσμο της ελαιοκομίας, η Αίγυπτος έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με εκπληκτικό τρόπο. Η χώρα, που παραδοσιακά δεν ήταν γνωστή ως μια κύρια δύναμη στην παραγωγή ελαιολάδου, έχει προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς, φτάνοντας ακόμη και τους 750 χιλιάδες τόνους επιτραπέζιας ελιάς και ξεπερνώντας έτσι κράτη-κολοσσούς όπως η Ισπανία.

Η φετινή παραγωγή, παρά την αρχική υπόσχεση για ακόμα μεγαλύτερα ύψη, επηρεάστηκε από τους καύσωνες και τελικά σταθεροποιήθηκε στους 400 χιλιάδες τόνους. Αυτό όμως δεν αποτελεί εμπόδιο για την ελληνική αγορά, καθώς αυτή η ποσότητα αποτελεί μια σημαντική πηγή για να καλυφθούν τα ελλείμματα παραγωγής της Ισπανίας και άλλων χωρών.

Οι τιμές της ελιάς, όπως η ποικιλία Manzanilla που είναι παρόμοια με τις Κονσερβοελιές/Αμφίσσης, έχουν αυξηθεί σημαντικά, έχοντας ξεκινήσει από το 1,20 – 1,30 €/κιλό, ανέβηκαν στο 1,65 – 1,70 και τώρα πια είναι δυσεύρετη ακόμη και με 1,80 €/κιλό, για τα μεγέθη 280 – 400 τεμάχια.  Αυτή η τάση ανόδου αντανακλά την αυξημένη ζήτηση και τις ελλείψεις στην παγκόσμια αγορά.

Η Αίγυπτος, με την εκτεταμένη παραγωγή της, προσφέρει μια ευρεία γκάμα ελιών σε διάφορα μεγέθη και τεμαχισμούς, αποτελώντας έναν σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια αγορά. Ενώ η ποιότητα και η αξιοπιστία των τοπικών συνεργατών εξαγωγέων παραμένει κρίσιμη, η Αίγυπτος έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια σταθερή και ανερχόμενη παρουσία στην παγκόσμια σκηνή της ελαιοκομίας.

Οι αγοραστές θα πρέπει να επιλέγουν με προσοχή την αξιοπιστία των τοπικών συνεργατών εξαγωγέων τόσο σε θέματα ποιότητας (π.χ. καθαριότητα από υπολείμματα) όσο και υλοποίησης των συμφωνημένων.

Με πληροφοριες απο – olivenews.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,149FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments