Θύλακας παραγωγών σουσαμιού συγκροτήθηκε στον Έβρο, με την πρωτοβουλία της Εβρίτισσας Αγγελικής Παπαράδη, από τους Μικρούς Έλληνες παραγωγούς και την γνωστή τους πρωτοβουλία ενίσχυσης των Ελληνικών προϊόντων, «Γαλάζιο Σάββατο».
Σύμφωνα με όσα τόνισε στην ΕΡΤ η κ. Παπαράδη, τέσσερις είναι οι παραγωγοί, μέχρι στιγμής, οι οποίοι θα καλλιεργούν το σουσάμι μέσω συμβολαιακής γεωργίας. Θα ακολουθεί άλεση και μεταποίηση σε ταχίνι και αλείμματα με ταχίνι καρπούς και σοκολάτα, καθώς πρόκειται για βραβευμένα προϊόντα.
Εξ άλλου σε ότι αφορά τη κίνηση Γαλάζιο Σάββατο, έχει προγραμματισθεί για πριν τα Χριστούγεννα.
Πηγή – ertnews.gr