Friday, September 20, 2024
HomeΔενδροκαλλιεργειαΗ κορυφαία ισπανική εταιρεία στον τομέα του ελαιολάδου, Acesur απέκτησε3.560 στρέμματα γης...

Η κορυφαία ισπανική εταιρεία στον τομέα του ελαιολάδου, Acesur απέκτησε3.560 στρέμματα γης στις ΗΠΑ


 

Η κορυφαία ισπανική εταιρεία στον τομέα του ελαιολάδου, Acesur απέκτησε 356 εκτάρια γης στις ΗΠΑ στα οποία έχει φυτέψει ελαιόδεντρα με στόχο την αύξηση της παραγωγής της εντός τριών ετών.

Η φυτεία βρίσκεται στο Woodland, στην κομητεία Yolo, στο Σακραμέντο, μια από τις κύριες περιοχές παραγωγής της Καλιφόρνια.

Για την φετινή χρονιά, η εταιρεία έχει φυτέψει συνολικά 450.000 ελαιόδεντρα των ποικιλιών arbosana, arbequina, lecciana και sikitita, καταλήγοντας σε συμφωνία με τοπικό ελαιουργείο για το άλεσμά τους.

Με αυτόν τον τρόπο, η Acesur θα είναι σε θέση να φέρει στην αγορά ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλιφορνέζικης προέλευσης, το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα από τον τοπικό καταναλωτή, ο οποίος λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι η Αμερική παράγει μόνο το 5% του ελαιολάδου που καταναλώνει, όντας ο κύριος καταναλωτής εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε ότι ήδη εργάζεται για την πιστοποίησης δέσμευσης άνθρακα.

Ομοίως, η εταιρεία τόνισε ότι η Acesur North America δεν σταμάτησε να αναπτύσσεται, ξεπερνώντας τα 100 εκατομμύρια δολάρια σε τζίρο φέτος, με αύξηση όγκου 15,3% «σε μια αγορά που βρίσκεται σε πτώση λόγω της ανόδου των τιμών».

Η Acesur έχει εμπορικό γραφείο στη Νέα Υόρκη από το 2012, συσκευαστήριο στο Σάφολκ της Βιρτζίνια, καθώς και ένα δίκτυο αποθηκών. Επιπλέον, τόνισε τη θέση της La Española στην αγορά των ΗΠΑ και ότι «συνεργάζεται με πολλούς από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές του κόσμου».

Πηγή – elaiaskarpos.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments