Friday, September 20, 2024
HomeδιάφοραΜεγάλη ζήτηση για καρπούζι, μέχρι και 40 λεπτά οι τιμές παραγωγού

Μεγάλη ζήτηση για καρπούζι, μέχρι και 40 λεπτά οι τιμές παραγωγού


 

Στην Αιτωλοακαρνανία και τα Τρίκαλα, οι παραγωγοί συγκομίζουν το καρπούζι αυτή την περίοδο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά λόγω των καιρικών συνθηκών και του αυξημένου κόστους παραγωγής (εφόδια, έλλειψη εργατών, ακριβά μεροκάματα κ.λπ.), τη στιγμή που η ζήτηση μετά και τις τελευταίες ζέστες είναι εξαιρετικά υψηλή, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην Ευρώπη.

Ο κ. Γιώργος Ηπειρώτης, παραγωγός από το Λεσίνι Μεσολογγίου μας λέει πως οι αποδόσεις έχουν πέσει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και δεν ξεπερνούν στα κτήματα της περιοχής τους 1,5 – 2 τόνους το στρέμμα, ακόμα και στα φημισμένα καπρούζια Λεσινίου, που έχουν μεγάλη ιστορία. Ωστόσο, όπως ο ίδιος προσθέτει, η ζήτηση είναι μεγάλη και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν ανέλθει στα επίπεδα των 40 λεπτών το κιλό.

Στα Τρίκαλα τώρα, οι τιμές είναι στα 35 λεπτά ανά κιλό, όπως σημειώνει ο Γιώργος Μπίχτας, ο οποίος κάνει λόγο για μια ιδιαιτέρως δύσκολη χρονιά με έλλειψη εργατών, πανάκριβα εργατικά και μικρά περιθώρια κέρδους για τον αγρότη.

Και στην ΕΕ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ζήτηση, όπως και οι τιμές έχουν εκτοξευτεί, όπως άλλωστε έχει γράψει από καιρό το Agronewsbomb.

agronewsbomb.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments