Friday, September 20, 2024
HomeειδήσειςΤα καλά τριφύλλια πήγαν περίπατο φέτος, στα 29 λεπτά η τιμή

Τα καλά τριφύλλια πήγαν περίπατο φέτος, στα 29 λεπτά η τιμή

 

Η πεδιάδα της Κωπαίδας στην Βοιωτία, λόγω της εγγύτητάς της με τα μεγάλα λιμάνια της Αττικής, δίνει τον τόνο στις τιμές για μια ακόμα χρονιά.

Φωτιά αναμένεται να πάρει σε μια βδομάδα από σήμερα περίπου η πεδιάδα της Βοιωτίας, αφού οι αγρότες μπαίνουν στο φουλ στα χωράφια για να πάρουν το τρίτο χέρι, άσχετα αν κάποιοι έχουν αρχίσει ήδη και κόβουν. Υπενθυμίζεται πως λόγω της κακοκαιρίας τέλη Μάη με αρχές Ιουνίου, χάθηκε ουσιαστικά ένα χέρι, το πιο καλό και ποιοτικό, με αποτέλεσμα η χρονιά να έχει πάει πίσω σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα.

Όπως τώρα αναφέρει ο Γιάννης Βάγκος, παραγωγός από τη Λιβαδειά “η ζήτηση είναι πολύ έντονη από νησιά και ιδίως την Κρήτη, με αποτέλεσμα οι τιμές να είναι ανοδικές. Σήμερα είμαστε στα 27 με 28 λεπτά, αλλά δεν αποκλείεται να πάμε στα 20 από βδομάδα. Ζητούμενο είναι τι θα γίνει όταν πέσει ο βασικό όγκος τριφυλλιού στις αρχές Αυγούστου, αλλά πρέπει να πούμε πως οι αποδόσεις είναι πεσμένες λόγω και των προβλημάτων με την άρδευση. Ακόμα ποτίζουμε με ανοικτά δίκτυα, με αποτέλεσμα να μην χορταίνει η γη νερό με τέτοιο καύσωνα. Έτσι σπαταλάμε ενέργεια πολλή, άρα αυξάνει το κόστος. Αν δεν γίνουν κλειστά αρδευτικά, δεν βλέπω σωτηρία.

Κατά τα άλλα, σε άλλες περιοχές, στη Θεσσαλία, οι τιμές είναι σε χαμηλότερα επίπεδα, ενώ πιο βόρεια (Σέρρες π.χ.) είναι ακόμα πιο κάτω και γύρω στα 22-25 λεπτά το κιλό.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,149FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments