Friday, September 20, 2024
HomeδιάφοραΈνα γανωτής στη Λάρισα, «ανοξείδωτος» στο χρόνο

Ένα γανωτής στη Λάρισα, «ανοξείδωτος» στο χρόνο

 

Από τα απρόσμενα που συναντά κανείς στην πόλη η εμφάνιση ενός γανωτή στη Λάρισα, με την πρόχειρη ταμπέλα του να ξυπνά μνήμες άλλων εποχών, όταν το επάγγελμα του γανωτή ή καλαϊτζή ανθούσε στη χώρα μας, με τους τεχνίτες της εποχής να γανώνουν τα μπακιρένια σκεύη, ώστε να προστατεύσουν τον χρήστη τους από τα δηλητηριώδη οξείδια του χαλκού.

το επάγγελμα του γανωτή ή καλαϊτζή ανθούσε στη χώρα μας, με τους τεχνίτες της εποχής να γανώνουν τα μπακιρένια σκεύη, ώστε να προστατεύσουν τον χρήστη τους από τα δηλητηριώδη οξείδια του χαλκού

«Γανωτής Κώστας» μας ενημερώνει η … βιτρίνα του υπαίθριου εργαστηρίου του, με τους πρώτους ενδιαφερόμενους να κάνουν την εμφάνισή τους και τα χέρια του κυρ – Κώστα, μαζί και τα σύνεργά του, να παίρνουν φωτιά.

«Καλά τα ανοξείδωτα, μα σα το μπακιρένιο δεν έχει, αρκεί να γανωθεί σωστά ώστε να είναι ασφαλές για το νοικοκυριό», σχολιάζει ο συνομιλητής της, την ώρα που τα πρώτα αντικείμενα αρχίζουν να «μεταμορφώνονται» στα χέρια του, με την οξείδωση να εξαφανίζεται και τη λάμψη να επανέρχεται στις επιφάνειές τους.

εικόνες άλλης εποχής, με τον κυρ – Κώστα και την τέχνη του να δείχνουν «ανοξείδωτοι» στο χρόνο…


αντικείμενα «μεταμορφώνονται» στα χέρια του, με την οξείδωση να εξαφανίζεται και τη λάμψη να επανέρχεται στις επιφάνειές τους

Ε.Π.

ΦΩΤΟΛεωνίδας Τζέκας 

Πηγή – larissapress.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,146FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments