ΑρχικήΔενδροκαλλιεργειαΑκτινίδιο | Κερδίζει έδαφος η κίτρινη ποικιλία

Ακτινίδιο | Κερδίζει έδαφος η κίτρινη ποικιλία

 

Ακτινίδιο | Κερδίζει έδαφος η κίτρινη ποικιλία

Με αμείωτο ενδιαφέρον οι παραγωγοί ακτινιδίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεάπολης Αγρινίου παρακολούθησαν την ενημερωτική ομιλία του καθηγητή κ. Χρ. Ξυλογιάννη με θέμα: «Ο ρόλος της σωστής διαχείρισης της θρέψης και των αρδεύσεων στην ποιότητα των καρπών και την παραγωγικότητα της ακτινιδιάς».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial, με τον καθηγητή του Ιταλικού Πανεπιστημίου (που έχει διακριθεί για το ερευνητικό του έργο σε θέματα αγροδιατροφής) «Βασιλικάτα» κ. Ξυλογιάννη να  επεκτείνει την ομιλία του σε σειρά άλλων παραμέτρων σχετικά με την καλλιέργεια της ακτινιδιάς, δίδοντας έμφαση στη νέα ποικιλία κίτρινων ακτινιδίων, που, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, καταγράφοντας και αναλύοντας τις τάσεις της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας αγοράς, διεκδικεί πλέον ρόλο πρωταγωνιστή, καθώς το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και η ζήτηση διαρκώς αυξανόμενη. 

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial, με τον καθηγητή του Ιταλικού Πανεπιστημίου (που έχει διακριθεί για το ερευνητικό του έργο σε θέματα αγροδιατροφής) «Βασιλικάτα» κ. Ξυλογιάννη να  επεκτείνει την ομιλία του σε σειρά άλλων παραμέτρων σχετικά με την καλλιέργεια της ακτινιδιάς, δίδοντας έμφαση στη νέα ποικιλία κίτρινων ακτινιδίων

Ως προς αυτό, τα δεδομένα που ο κ. Ξυλογιάννης παρουσίασε, επιτρέπουν στους παραγωγούς του Α. Σ. Νεάπολης να αισιοδοξούν, έχοντας ήδη την εμπειρία, αλλά και τη διασφάλιση της προώθησης της παραγωγής τους.

Ο καθηγητής κατέθεσε επίσης δεδομένα που έχουν να κάνουν με τις καλλιεργητικές πρακτικές, εστιάζοντας σε ποσότητες και χρονικές περιόδους, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν στη βιοποικιλότητα του εδάφους.

Παρουσίασε δε έναν ολοκληρωμένο οδηγό διαχείρισης για την ανάπτυξη της καλλιέργειας, με πρακτικές συμβουλές τόσο για την άρδευση όσο και για τη θρέψη, εστιάζοντας σε στοιχεία όπως το ασβέστιο και το άζωτο, η κατάλληλη χρήση των οποίων μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για το τελικό προϊόν.

Το κίτρινο ακτινίδιο

Η νέα ποικιλία του κίτρινου ακτινιδίου έρχεται μετά από προσεκτική έρευνα αγοράς και με ήδη διασφαλισμένη την αλυσίδα τροφοδοσίας, να δώσει προστιθέμενη αξία και νέα ώθηση στο ίδιο το προϊόν. Το κίτρινο ακτινίδιο υπερέχει σαφώς του γνωστού πράσινου ακτινιδίου, είναι γλυκό, περιέχει αξιοσημείωτες ποσότητες φυτικών ινών και βιταμίνης C είναι σφιχτό και ζουμερό, με εξαιρετικά αναζωογονητική γεύση, που το κάνει ιδιαίτερα αγαπητό τόσο στα παιδιά όσο και σε μεγάλους.

Η υπεροχή αυτή του κίτρινου ακτινιδίου, είναι υπεροχή και στην τιμή πώλησής του και κατ’ επέκταση εξασφαλίζει πολύ μεγαλύτερο ετήσιο εισόδημα στον ίδιο τον παραγωγό. (in.gr)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ