Friday, September 20, 2024
HomeακτινίδιαΑνοδική Πορεία για τις Εξαγωγές Ελληνικών Ακτινιδίων: Αύξηση 15%

Ανοδική Πορεία για τις Εξαγωγές Ελληνικών Ακτινιδίων: Αύξηση 15%


 

Οι εξαγωγές ελληνικών ακτινιδίων καταγράφουν εντυπωσιακή αύξηση 15,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας τους 96.899 τόνους. Αυτή η ανοδική τάση αντανακλά την αυξημένη ζήτηση για το ελληνικό ακτινίδιο σε διεθνείς αγορές, ενισχύοντας τη θέση της Ελλάδας στον τομέα των φρούτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ και του Incofruit Hellas, η αύξηση των εξαγωγών ακτινιδίων είναι ενδεικτική της αναγνώρισης της ποιότητας του ελληνικού προϊόντος. Ωστόσο, η εισαγωγή ατυποποίητων ακτινιδίων από το Ιράν και η διακίνησή τους στην Ιταλία αποτελούν προκλήσεις για την ελληνική ταυτότητα του προϊόντος και την προστιθέμενη αξία του.

Οι κύριοι προορισμοί των εξαγωγών περιλαμβάνουν τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ισπανία και την Ιταλία, με σημαντικές αυξήσεις σε όλες αυτές τις αγορές. Η επιτυχία αυτή αντανακλά την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ακτινιδίου στη διεθνή σκηνή.

Η ανοδική πορεία των εξαγωγών ελληνικών ακτινιδίων είναι ένα θετικό σημάδι για την ελληνική αγροτική οικονομία. Παρά τις προκλήσεις, η Ελλάδα συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά φρούτων, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας με διακριτή ταυτότητα.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments