Friday, September 20, 2024
HomeJaime LilloΟ Jaime Lillo Αναλαμβάνει την Εκτελεστική Διεύθυνση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου

Ο Jaime Lillo Αναλαμβάνει την Εκτελεστική Διεύθυνση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου


 

Το 2024 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου (COI), καθώς ο Jaime Lillo αναλαμβάνει τα ηνία ως ο νέος εκτελεστικός διευθυντής. Ο Lillo, ο πρώτος Ισπανός που καταλαμβάνει αυτή την κορυφαία θέση, διαδέχεται τον Abdellatif Ghedira από την Τυνησία, ο οποίος ηγήθηκε του οργανισμού από το 2016.

Με πλούσια εμπειρία και βαθιά γνώση του τομέα, ο Lillo υπηρέτησε ως αναπληρωτής διευθυντής του COI για περισσότερα από επτά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνέβαλε σημαντικά στην επέκταση του οργανισμού, ενσωματώνοντας νέα μέλη και ενισχύοντας τις σχέσεις με κύριες χώρες παραγωγούς και καταναλωτές ελαιολάδου και ελιών.

Ο Lillo έχει επίσης διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση των διεθνών εμπορικών προτύπων για το ελαιόλαδο και τα λάδια σάνσας, ενώ έχει επιβλέψει την αύξηση των εργαστηρίων ανάλυσης αισθητικής που αναγνωρίζονται από το COI. Επιπλέον, έχει πρωτοστατήσει σε πρωτοβουλίες που αφορούν το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, τις γενετικές πόρους της ελιάς και τη βιωσιμότητα.

Ως νέος εκτελεστικός διευθυντής, ο Lillo έχει δεσμευτεί να ενισχύσει το ρόλο του COI ως τη μοναδική διεθνή διακυβερνητική οργάνωση που ενώνει σχεδόν όλες τις χώρες παραγωγούς και καταναλωτές ελαιολάδου και ελιών. Στόχος του είναι η προώθηση του συντονισμού των πολιτικών δράσεων με τα μέλη του, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη βιωσιμότητα και στην ειδική συνεισφορά των ελαιώνων στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Ο Jaime Lillo, με εκπαίδευση στην αγρονομική μηχανική από το Πολυτεχνείο της Μαδρίτης και ειδίκευση στην Αγροτική Οικονομία, φέρει μαζί του πλούσια εμπειρία σε αγροτικά θέματα τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την ηγεσία του, το COI αναμένεται να αυξήσει τη διεθνή του παρουσία και να ενισχύσει τη συνεργασία και την τεχνική υποστήριξη στον τομέα του ελαιολάδου.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments