Friday, September 20, 2024
HomeβραβείοΧρυσό βραβείο για το ούζο του Τυρνάβου: Αναγνωρίζεται ως το καλύτερο στη...

Χρυσό βραβείο για το ούζο του Τυρνάβου: Αναγνωρίζεται ως το καλύτερο στη χώρα


 

Στην κορυφή των διακρίσεων του 24ου Διαγωνισμού ”THESSALONIKI WINE & SPIRITS TROPHY” βρέθηκε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου με το ούζο του να βραβεύεται χρυσό και να κατακτά την ειδική διάκριση «ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΥΖΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ». 

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από τους αμπελουργούς της επαρχίας Τυρνάβου με σκοπό την αξιοποίηση του πλούσιου δυναμικού της σταφυλικής παραγωγής της περιοχής με την παραγωγή και εμφιάλωση οίνων, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Σούλα Παναγιώτου οινοποιός. Το 1990 προχώρησε στην παραγωγή και εμφιάλωση του τσίπουρου που σήμερα παίζει ένα σημαντικό ρόλο στον συνολικό τζίρο του Συνεταιρισμού.

Μάλιστα σύμφωνα με την κα Παναγιώτου το «ματαβρασμένο ρακί» ονομάστηκε ούζο μόλις κατά τα τελευταία χρόνια της Τουρκοκρατίας στον Τύρναβο και στη Θεσσαλία (1878-1881). Ο ντόπιος πότης και νονός του ούζου, το χαρακτήρισε με τις λέξεις «ούζο Μασσαλίας», από τις οποίες έμεινε κατόπιν η λέξις ο ύ ζ ο ως ονομασία του «ματαβρασμένου ρακιού» καλής ποιότητος.

Πηγή – ertnews.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments