Friday, September 20, 2024
HomeελαιόλαδοΗ Τυνησία επιτρέπει τη μαζική εξαγωγή ελαιολάδου προς την Ευρώπη

Η Τυνησία επιτρέπει τη μαζική εξαγωγή ελαιολάδου προς την Ευρώπη


 

Τα Υπουργεία Γεωργίας, Βιομηχανίας και Εμπορίου ανακοίνωσαν μια καλή είδηση για τους ιδιωτικούς εξαγωγείς της Τυνησίας, οι οποίοι μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2024 θα μπορούν να εξάγουν τυνησιακό ελαιόλαδο σε μεγάλες ποσότητες προς την ευρωπαϊκή ζώνη, εφόσον παραμείνουν μέσα στα όρια της ποσόστωσης που έχει παραχωρηθεί στην Τυνησία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. (λεπτομέρειες βλέπε στο οικείο κεφάλαιο της Εγκυκλοπαίδειας Ελαιοκομίας, από την κ. Δήμητρα Αλιέως).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tunisienumerique.com, οι ιδιωτικοί εξαγωγείς που είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα που αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση και επιθυμούν να εξάγουν ελαιόλαδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να λάβουν προηγούμενη έγκριση πριν από τη φόρτωση για την εξαγωγή.

Η αίτηση για την έγκριση εξαγωγής πρέπει να υποβληθεί τουλάχιστον επτά ημέρες πριν τη διεξαγωγή της εξαγωγικής επιχείρησης, στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικών Μελετών και Ανάπτυξης του αρμόδιου υπουργείου στα θέματα γεωργίας.

Να σημειωθεί πως φέτος η Τυνησία έχει μια μέτρια / κανονική παραγωγή περί τους 200 χιλ. τόνους, οι οποίοι όμως είναι εξαιρετικά χρήσιμοι, έως απαραίτητοι, για να καλύψουν τις ελλείψεις της Ισπανίας αλλά και της Ιταλίας. 

Η Τυνησία συνήθως διακρίνεται για την καλή ποιότητα των ελαιολάδων της, τα οποία μάλιστα είναι σε μεγάλη αναλογία βιολογικά. Λόγω του υπερβολικά ζεστού καλοκαιριού οι ποιότητες αναφέρονται με αρκετά προβλήματα. 

Τις τελευταίες ημέρες οι τιμές κινούνται περί τα 8,50 €/κιλό.

με πληροφορίες  olivenews.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments