Sunday, September 29, 2024
HomeαγρότεςΚομισιόν: Στήριξη 120 Εκατ. Ευρώ σε Αγρότες Πληγέντες από Καιρικά Φαινόμενα

Κομισιόν: Στήριξη 120 Εκατ. Ευρώ σε Αγρότες Πληγέντες από Καιρικά Φαινόμενα

Τη διάθεση 119.7 εκατ. ευρώ από το γεωργικό αποθεματικό για την άμεση στήριξη αγροτών από τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ιταλία και τη Ρουμανία, οι οποίοι έχουν πληγεί από έκτακτα δυσμενή κλιματικά φαινόμενα την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού, πρότεινε η Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 23/9, η Επιτροπή πρότεινε να διατεθούν 10.9 εκατ. ευρώ στη Βουλγαρία, 46.5 εκατ. ευρώ στη Γερμανία, 3.3 εκατ. ευρώ στην Εσθονία, 37.4 εκατ. ευρώ στην Ιταλία και 21.6 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία.

Αυτό θα συμβάλει στην αποζημίωση των αγροτών από τις χώρες αυτές που έχασαν μέρος της παραγωγής τους και, ως εκ τούτου, μέρος του εισοδήματός τους. Τα ποσά που παρουσιάζονται σήμερα αποτελούν ένδειξη αλληλεγγύης της ΕΕ προς τους πληγέντες γεωργούς, η οποία μπορεί να συμπληρωθεί με έως και 200% με εθνικά κονδύλια.

Μόλις εγκριθούν, οι εθνικές αρχές θα πρέπει να διανείμουν την εν λόγω ενίσχυση έως τις 30 Απριλίου 2025 και να διασφαλίσουν ότι οι γεωργοί είναι οι τελικοί δικαιούχοι. Τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη θα πρέπει επίσης να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024 τις λεπτομέρειες της εφαρμογής των μέτρων, ιδίως τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό της χορήγησης των μεμονωμένων ενισχύσεων, τον επιδιωκόμενο αντίκτυπο του μέτρου, τις προβλέψεις πληρωμών κατανεμημένες ανά μήνα έως το τέλος Απριλίου και το επίπεδο της πρόσθετης στήριξης που πρέπει να παρασχεθεί. Η κοινοποίηση θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή της στρέβλωσης του ανταγωνισμού και της υπεραντιστάθμισης.

Η πρόταση της Επιτροπής θα συζητηθεί με όλα τα κράτη μέλη, πριν αποφασίσουν σχετικά με την έγκρισή της κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής για την κοινή οργάνωση των γεωργικών αγορών στις 7 Οκτωβρίου. 

Σχετικά με αγρότες σε άλλα κράτη μέλη που επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το δεύτερο ήμισυ του καλοκαιριού, η Επιτροπή θα αξιολογήσει κατά πόσον οι εν λόγω ζημίες δικαιολογούν επίσης την παροχή αλληλεγγύης της ΕΕ.

Πηγή : ypaithros.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και αγροτικές ειδήσεις, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr και διαβάστε περισσότερα άρθρα για τον αγροτικό τομέα!

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,194FansLike
1,306FollowersFollow

Recent Comments