Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΑλλαγές στη Διατήρηση της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με την Αναθεώρηση της...

Αλλαγές στη Διατήρηση της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με την Αναθεώρηση της ΚΑΠ

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) φέρνει σημαντικές αλλαγές στη διατήρηση και ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και ποιες είναι οι ευκαιρίες που προκύπτουν;

Ειδικότερα σύμφωνα με την τροποποιητική υπουργική απόφαση δικαιούχοι είναι ενεργοί γεωργοί ή ομάδες ενεργών γεωργών που διατηρούν τη βιολογική καλλιέργεια ή εκτροφή και κατά την οριστική υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), διαθέτουν αγροτεμάχια ή και βοσκοτόπους ή και εκτροφές, τα οποία είναι ενταγμένα στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου του έτους ενίσχυσης.

Η ένταξη των εν λόγω αγροτεμαχίων ή/και εκτροφών  τεκμηριώνεται από ενεργή σύμβαση του παραγωγού με εγκεκριμένο Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης (ΟΕΠ) καθώς και από πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί σε ηλεκτρονική μορφή με χρήση του συστήματος traces από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης, με τον οποίον είναι συμβεβλημένοι. Το πιστοποιητικό θα πρέπει να έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία υποβολής της ΕΑΕ του έτους ενίσχυσης.

Από 1η Ιανουαρίου έως και 31η Δεκεμβρίου πρέπει οι δικαιούχοι να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις για τη βιολογική γεωργία

Οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις για τη βιολογική γεωργία από 1η Ιανουαρίου έως και 31η Δεκεμβρίου του έτους ενίσχυσης.

Επίσης, να έχουν πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία υποβολής της ΕΑΕ του έτους ενίσχυσης και έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι 31 Δεκεμβρίου του έτους ενίσχυσης. Αν το εν λόγω πιστοποιητικό λήγει πριν την 31η Δεκεμβρίου του έτους ενίσχυσης, θα πρέπει να ανανεωθεί με νέο πιστοποιητικό.

Ενημερωθείτε πλήρως για τις αλλαγές στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία και πώς να προσαρμοστείτε στις νέες απαιτήσεις της ΚΑΠ στο e-agrotis.gr. Ανακαλύψτε περισσότερες ειδήσεις και άρθρα που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα.


Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments