Friday, September 20, 2024
HomeΔενδροκαλλιεργειαΙσπανία: Μηδενικός ΦΠΑ για Όλα τα Έλαια - Σημαντική Απόφαση στο Κοινοβούλιο

Ισπανία: Μηδενικός ΦΠΑ για Όλα τα Έλαια – Σημαντική Απόφαση στο Κοινοβούλιο


 

Τα πολιτικά κόμματα PSOE και Sumar επισημοποίησαν αυτή την εβδομάδα στο Κοινοβούλιο τη μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα έλαια στο 0%, όπως συμφώνησαν οι σοσιαλιστές με το  κόμμα των Καταλανών Junts (Αυτονομιστές). Πρόκειται για μια συζήτηση που διεξάγεται στη βάση νομοθετικών διαταγμάτων που είχε παρουσιάσει η κυβέρνηση τον περασμένο Ιανουάριο

Ο ΦΠΑ στο ελαιόλαδο όπως και τα ζυμαρικά, μειώθηκε στο 5% με το αρχικό διάταγμα, αλλά τελικά η κυβέρνηση μηδενίζει τον συντελεστή στο 0%.

Το νομοσχέδιο θα εγκριθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Οικονομική Επιτροπή για κατάθεση στη Γερουσία, ώστε η εφαρμογή μηδενικού ΦΠΑ στα έλαια να ισχύσει για τον Απρίλιο.

Έχοντας η ισπανική κυβέρνηση εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο να τισσαθεύσει την ακρίβεια στα τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης που πλήττει τα λαϊκά εισοδήματα, έρχεται τελικά να επιβάλλει την πολιτική της βούληση με τον πιο απλό και αυτόματο τρόπο: τον μηδενισμό του ΦΠΑ. Θυσιάζει έτσι ένα σημαντικό έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού (και μάλιστα για μια ποσότητα 300.000 τόνων, και όχι 15.000 όπως η Ελλάδα) αλλά έτσι θα είναι συνεπής στις πολιτικές της εξαγγελίες.

Πηγή: olivenews.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments