Thursday, September 19, 2024
HomeΔενδροκαλλιεργεια«UFO»: Τα φημισμένα πλακέ ροδάκινα που ευδοκιμούν στην Ημαθία

«UFO»: Τα φημισμένα πλακέ ροδάκινα που ευδοκιμούν στην Ημαθία

Τα ροδάκινα συγκαταλέγονται σε διάφορες ποικιλίες. Μια ξεχωριστή είναι η ποικιλία «UFO» η οποία ευδοκιμεί στην Ημαθία. Από τον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας, ο Βαγγέλης Καραΐνδρος, γεωπόνος και αγρότης μιλά στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για τα ροδάκινα με το ιδιαίτερο αυτό όνομα που κερδίζουν έδαφος. Οι ποικιλίες αυτές έχουν έρθει εδώ και 10 χρόνια από Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

«Στο συνεταιρισμό μας εδώ ήμασταν πρωτοπόροι και τις φέραμε εδώ. Πρώτα ξεκίνησε ο κ.Κώστας Μαρκοβίτης και μελά τα μέλη τις φυτέψαμε, τις επεκτείναμε. Είναι ποικιλίες που έχουν ανταπόκριση στην αγορά, είναι νόστιμες και ικανοποιούν τον καταναλωτή πολλές φορές περισσότερο και από τα ροδάκινα που ξέρουμε σήμερα», όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ.Καραΐνδρος και εξήγησε που οφείλεται αυτό το όνομά τους.

«Το ufo είναι λόγω του σχήματος τους, αν και κάθε περιοχή έχει το δικό της παρατσούκλι. Το επιστημονικό όνομα είναι πλατύκαρπα», όπως ανέφερε.

Πηγή ertnews.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,149FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments