Thursday, September 19, 2024
HomeκαλλιέργειεςΡεκόρ προσλήψεων σε εργάτες γης για τη συγκομιδή φρούτων

Ρεκόρ προσλήψεων σε εργάτες γης για τη συγκομιδή φρούτων

Ρεκόρ προσλήψεων σε εργάτες γης για τη συγκομιδή φρούτων στην Ισπανία

Η εκστρατεία συγκομιδής γλυκών φρούτων στην Αραγονία, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με έκταση άνω των 35.000 εκταρίων, αναμένεται καλή συγκομιδή με περισσότερους από 650.000 τόνους μεταξύ των διαφόρων καλιεργειών: κεράσι, ροδάκινο, νεκταρίνι, βερίκοκο, δαμάσκηνο, μήλο, αχλάδι.

Η υψηλή παραγωγή είχε αντίκτυπο στις ανάγκες εργασίας και έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κοινωνικής Ασφάλισης, τον περασμένο Ιούνιο έγιναν 24.114 προσλήψεις σε όλη την Αραγονία.

Πιο αναλυτικά, 14.000 αντιστοιχούσαν στην επαρχία της Σαραγόσα, 8.853 στην Ουέσκα και 1.337 εργάτες στην Τερουέλ.

Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 14% σε σύγκριση με τις 21.107 προσλήψεις που έγιναν την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η τάση είναι αυξητική και φέτος τον Ιούλιο θα ξεπεράσουν τις 25.000, αριθμός υψηλότερος από τις προβλέψεις στην αρχή της εκστρατείας. Η UAGA υπολόγισε τις ανάγκες σε περίπου 22.000 εργαζομένους, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνουν περίπου 14.000 νέες προσλήψεις σε όλη την εκστρατεία.

Λίγους μήνες πριν από την έναρξη της συγκομιδής, οι οπωροκαλλιεργητές έδειξαν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο να μην έχουν αρκετό εργατικό δυναμικό, καθώς ορισμένες ομάδες αρνήθηκαν να κάνουν εργασίες στο χωράφι.

Ωστόσο, η εκστρατεία τρέχει κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι είναι μόνιμοι και όλες οι φάρμες διαθέτουν προσωπικό που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι εργοδότες παρέχουν κατάλυμα στους εργαζομένους τους. Ωστόσο, η UAGA επισημαίνει ότι είναι απαραίτητο τα δημοτικά συμβούλια και οι άλλες διοικήσεις να γνωρίζουν την ανάγκη ύπαρξης δημοτικών καταφυγίων, ειδικά σε μικρότερες πόλεις, για την παροχή αυτής της υπηρεσίας στους αγρότες.

με πληροφορίες  valenciafruits / SEMANARIO HORTOFRITUCOLAFUNDADO EN1962

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments