Friday, September 20, 2024
HomeαγρότεςΚουκούτσια: Η Απλή Πράξη που Μπορεί να Αντιστρέψει την Κλιματική Αλλαγή

Κουκούτσια: Η Απλή Πράξη που Μπορεί να Αντιστρέψει την Κλιματική Αλλαγή

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.) Θράκης εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση . Παροτρύνοντας τους πολίτες να μην πετάνε τα κουκούτσια των φρούτων στα σκουπίδια . Αντίθετα, συνιστά να τα σκορπίζουν σε ακαλλιέργητες εκτάσεις, βοηθώντας έτσι στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Κουκούτσια και κλιματική αλλαγή : Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καταναλώνουμε πολλά φρούτα . Όπως βερίκοκα, ροδάκινα, κεράσια, νεκταρίνια και δαμάσκηνα . Συνήθως, τα κουκούτσια αυτών των φρούτων καταλήγουν στα σκουπίδια , Κάτι που αποτελεί μια μεγάλη “ανοησία” της εποχής μας . Το κουκούτσι είναι στην πραγματικότητα ο σπόρος για ένα νέο δέντρο . Που μπορεί να φυτρώσει, να μεγαλώσει και να καρποφορήσει, προσφέροντας τροφή και οξυγόνο.

Η παρουσία δέντρων μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αναστροφή της κλιματικής αλλαγής, όπως έχουν επισημάνει πολλοί επιστήμονες.

Για αυτό, πρέπει να ενσωματώσουμε στη ζωή μας τη συνήθεια να μαζεύουμε τα κουκούτσια των φρούτων που καταναλώνουμε και να τα διασκορπίζουμε σε ακαλλιέργητες περιοχές.

Αυτό γίνεται ήδη στην Πτολεμαΐδα, χάρη στην πρωτοβουλία των ιδρυτών του THE OLD PARK Project, που ανέλαβαν να δώσουν ζωή στο παλιό πάρκο της πόλης. Παρόμοιες πρωτοβουλίες μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο αν υιοθετηθούν από περισσότερους ανθρώπους.

Πώς να Συμβάλετε

  1. Συλλογή Κουκουτσιών: Κάντε μια ειδική θήκη ή κουτί για να συλλέγετε τα κουκούτσια των φρούτων που καταναλώνετε.
  2. Διασπορά σε Ακαλλιέργητες Εκτάσεις: Όταν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο ή ποδήλατο, διασκορπίστε τα κουκούτσια σε μέρη όπου δεν υπάρχουν δέντρα.
  3. Αφήστε τη Φύση να Φροντίσει: Μην ανησυχείτε αν όλα τα κουκούτσια δεν φυτρώσουν. Ακόμη και το 1% να φυτρώσει, είναι καλύτερο από το να τα πετάμε στα σκουπίδια.

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Θράκης και ας συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με αυτή την απλή αλλά σημαντική πράξη. Για περισσότερες πληροφορίες και αγροτικές συμβουλές, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments