Friday, September 20, 2024
Homepick-up trucksΕίναι νόμιμο το κάλυμμα ή η κουκούλα στην καρότσα ενός αγροτικού (pick-up);

Είναι νόμιμο το κάλυμμα ή η κουκούλα στην καρότσα ενός αγροτικού (pick-up);


 

Με εγκύκλιο που κατατέθηκε, ο νόμος ξεκαθάρισε και οι κάτοχοι των αγροτικών οχημάτων κατηγορίας Ν1 αμαξώματος ΒΕ (pick-up) με αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας ως ανοιχτού τύπου, μπορούν να είναι ήσυχοι.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, η εγκατάσταση πλαστικού ή όχι υλικού, ως καλύμματος, σε ανοιχτό φορτηγό, άσχετα με την ευκολία ή όχι αφαίρεσής του, εφ’ όσον αυτό είναι άκαμπτο (π.χ. πολυεστέρας, πολυουρεθάνη, ξύλινο, κλπ.) θα προσδίδει στο φορτηγό το χαρακτηρισμό του κλειστού, με τις ανάλογες υποχρεώσεις που απορρέουν από το νόμο. Αντίθετα, ανοιχτά φορτηγά που έχουν εγκατεστημένα καλύμματα εύκαμπτου υλικού (π.χ. αδιάβροχο ύφασμα), στηριζόμενα σε αψίδες, διατηρούν τον χαρακτηρισμό του ανοικτού.

Ευνοϊκή ρύθμιση για τους ιδιοκτήτες pick-up

Με απλά λόγια, τα καλύμματα καρότσας στα αγροτικά (μεικτής μάζας κάτω των 3,5 τόνων) τύπου pick-up, που έχουν εγκατεστημένα καλύμματα από μη άκαμπτο υλικό, όπως αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα (τύπου ρολό) στο ύψος της καρότσας που σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά από το αρχικό και τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή πλαστικό, χαρακτηρίζονται ως ανοιχτά.

Με αυτόν τον τρόπο αποσαφηνίζεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης νέας τεχνολογίας καλυμμάτων, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή τύπου αμάξης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες για την ασφαλέστερη μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

Πηγή – gocar.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments