Friday, September 20, 2024
Homeαγρότες κατασχέσειςΙταλία: Η EPPO κατάσχει περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για αγρότες που...

Ιταλία: Η EPPO κατάσχει περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο έρευνας για αγρότες που θεωρούνται ύποπτοι για υπεξαίρεση γεωργικών κονδυλίων



Η EPPO κατάσχει περιουσιακά στοιχεία σε αγρότες στην Ιταλία που θεωρούνται ύποπτοι για υπεξαίρεση γεωργικών κονδυλίων

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στο Παλέρμο (Ιταλία), εκτελέστηκε διάταγμα δέσμευσης 226.000 ευρώ σε βάρος τριών αγροτών που θεωρούνται ύποπτοι για υπεξαίρεση γεωργικών κονδυλίων της ΕΕ και πλαστογραφία εγγράφων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ύποπτοι δήλωσαν ψευδώς, στις αιτήσεις τους στον Ιταλικό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών (AGEA), ότι είχαν στην κατοχή τους αγροτεμάχια στην επαρχία της Μεσσίνα – και θεωρείται ότι χρησιμοποίησαν πλαστά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου πλαστού μισθωτηρίου για το σκοπό αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, οι ύποπτοι πιστεύεται ότι απέκτησαν αδικαιολόγητα, μεταξύ 2018 και 2022, περίπου 199.000 ευρώ από γεωργικά ταμεία της ΕΕ και 144 δικαιώματα ενίσχυσης αξίας 27.000 ευρώ.

Κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ο δικαστής προκαταρκτικής έρευνας του Δικαστηρίου της Βαρκελώνης Pozzo di Gotto εξέδωσε διάταγμα δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων για τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά, η οποία εκτελέστηκε από το Τμήμα Αγροδιατροφικής Προστασίας Καραμπινιέρων της Μεσσίνα (Reparto Carabinieri Tutela Agroalimentare di Messina). Κατασχέθηκαν αρκετά ακίνητα, κινητά περιουσιακά στοιχεία και δικαιώματα πληρωμής από την AGEA, αξίας περίπου 226.000 €.

Όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα τεκμαίρεται ότι είναι αθώα έως ότου αποδειχθεί η ενοχή τους στα αρμόδια ιταλικά δικαστήρια.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) είναι η ανεξάρτητη δημόσια εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. 

Πηγή www.taxheaven.gr
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments