Friday, September 20, 2024
HomeUncategorizedΜητρώο Αγροτών και ΙΒΑΝ χρειάζονται οι απλήρωτοι από το αγροτικό πετρέλαιο

Μητρώο Αγροτών και ΙΒΑΝ χρειάζονται οι απλήρωτοι από το αγροτικό πετρέλαιο

 Προθεσμία έως τις 30 Οκτωβρίου για να τακτοποιήσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο Αγροτών και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για να ενημερώσουν για το IBAN την ΑΑΔΕ, έχουν οι επαγγελματίες αγρότες που δεν εισέπραξαν τελικά την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όσοι από τους δικαιούχους αγρότες δεν είχαν εγγραφεί εγκαίρως έως τις 15 Ιουλίου στο ΜΑΕ, μπορούν να το κάνουν τώρα προκειμένου να λάβουν το ποσό που τους αντιστοιχεί.

Αναλυτικά οι διευκρινίσεις 

Διευκρινίσεις για την επιστροφή ΕΦΚ

Σχετικά με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διευκρινίζονται τα εξής:

Όσοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες πληρούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και δεν έλαβαν την επιστροφή που δικαιούνται επειδή δεν είχαν εγγραφεί εγκαίρως, έως τις 15 Ιουλίου, στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Ε.), δύνανται να εγγραφούν έως τις 30 Οκτωβρίου 2022, ώστε να λάβουν, ακολούθως, το ποσό της επιστροφής του ΕΦΚ που τους αναλογεί.

 Υπενθυμίζεται ότι με τροποποιητική απόφαση της τελευταίας στιγμής που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης 30 Αυγούστου, επιχειρείται μια ακόμα τεχνική παράκαμψη σε μια επιπλοκή που άφησε αρκετούς απλήρωτους. 

Αναλυτικότερα το σχετικό ΦΕΚ αναφέρει

«Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Φορολογικών Εφαρμογών (ΔΑΦΕ) της ΓΔΗΛΕΔ αντλεί τα στοιχεία λογαριασμού πληρωμών (σε μορφή ΙΒΑΝ) κάθε δικαιούχου από τα δηλωθέντα στην πλατφόρμα «Δήλωση Λογαριασμού ΙBAN» της ψηφιακής πύλης myAADE της ΑΑΔΕ. Για όσους δικαιούχους δεν έχει δηλωθεί λογαριασμός πληρωμών,
τα στοιχεία αντλούνται από αρχείο που αποστέλλεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και περιλαμβάνει την πληροφορία του ΙΒΑΝ ανά δικαιούχο. Στη συνέχεια διασταυρώνει και ταυτοποιεί τα στοιχεία αυτά, με τα τηρούμενα στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών. Σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση των δηλωθέντων στοιχείων λογαριασμού πληρωμών του δικαιούχου ή δεν εμφανίζεται ο ΙΒΑΝ λογαριασμός του, η ΔΑΦΕ αποστέλλει στον δικαιούχο ηλεκτρονικό μήνυμα, προκειμένου αυτός να γνωστοποιήσει στη Φορολογική Διοίκηση λογαριασμό πληρωμών με μορφή ΙΒΑΝ στην επιλογή Μητρώο και Επικοινωνία/Δήλωση Λογαριασμού ΙΒΑΝ στο myAADE, μέχρι τις 30/9/2022».

Πηγή  – agronews.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments