Friday, September 20, 2024
HomeαγρότεςΝα επιστραφούν στους αγρότες οι περικοπές στις συντάξεις χηρείας

Να επιστραφούν στους αγρότες οι περικοπές στις συντάξεις χηρείας


 

Επιστροφή Περικοπών στις Συντάξεις Χηρείας των Αγροτών: Έκκληση του ΕΝΔΙΣΥ

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) καλεί την κυβέρνηση να επαναφέρει τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας των αγροτών. Οι περικοπές αυτές, που μειώνουν τις συντάξεις στο μισό μετά την πρώτη τριετία, επιβαρύνουν τους δικαιούχους, δημιουργώντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η Ιστορία των Περικοπών

Το μέτρο εφαρμόστηκε το 2016 στο πλαίσιο των Μνημονίων και έχει παραμείνει σε ισχύ παρά την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Το ΕΝΔΙΣΥ επισημαίνει ότι οι αγρότες, οι οποίοι ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες λόγω της φύσης της εργασίας τους, πλήττονται ιδιαίτερα από αυτή την αδικία.

Οι Συνέπειες για τους Αγρότες

Οι περικοπές στις συντάξεις χηρείας έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των δικαιούχων, υποβαθμίζοντας το βιοτικό τους επίπεδο. Πολλοί αγρότες χήρες και χήροι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κάλυψη βασικών αναγκών, όπως είναι η υγειονομική περίθαλψη και η διατροφή.

Έκκληση για Κοινωνική Δικαιοσύνη

Το ΕΝΔΙΣΥ ζητά από την κυβέρνηση να δείξει κοινωνική ευαισθησία και να καταργήσει αυτό το άδικο μέτρο. Προτείνεται η επιστροφή των περικοπών στους δικαιούχους, ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση για όλους τους συνταξιούχους.

Η Σημασία της Ενέργειας

Η κατάργηση των περικοπών θα συμβάλει στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των αγροτών και θα ενισχύσει την κοινωνική συνοχή. Οι συνταξιούχοι αγρότες αξίζουν να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια μετά από χρόνια σκληρής εργασίας.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments