Στα δασώδη μονοπάτια της Βάλια Κάλντα και στα πυκνά δρυοδάση των Γρεβενών συλλέγονται περισσότερα από 1.000 είδη μανιταριών. Για όσους, όμως, δεν μπορούν να τρέχουν στα βουνά, η λύση έρχεται από ένα καινοτόμο θερμοκήπιο στο Μικρό Σειρήνιον Γρεβενών.
Ο καλλιεργητής Στέργιος Τσιαρσιώτης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, από το 2020 αναπτύσσει μανιτάρια θερμοκηπίου με συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας που προσομοιάζουν στο φυσικό περιβάλλον. Το αποτέλεσμα; Μανιτάρια αντίστοιχης γεύσης και ποιότητας με τα άγρια, αλλά με εγγυημένη παραγωγή.

Πώς επιτυγχάνεται η ποιότητα;
✅ Μπάρες αποστειρωμένου υποστρώματος όπου αναπτύσσεται ο μύκητας
✅ Ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας
✅ Συνεχής επιστημονική επίβλεψη για θρεπτική αξία και γεύση
Έτσι, οι λάτρεις των μανιταριών απολαμβάνουν τη γεύση του δάσους, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν στα βουνά.
Ποικιλία προϊόντων για όλες τις απαιτήσεις
Η παραγωγή καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, από νωπά μανιτάρια μέχρι αποξηραμένα, σάλτσες και αλείμματα, που φέρνουν στο τραπέζι σας τη γαστρονομική μαγεία των Γρεβενών.
Η καλλιέργεια μανιταριών σε θερμοκήπιο στα Γρεβενά είναι ένα λαμπρό παράδειγμα καινοτομίας στον πρωτογενή τομέα. Φέρνει την ποιότητα της φύσης στο πιάτο μας, στηρίζοντας την τοπική οικονομία και προσφέροντας προϊόντα υψηλής αξίας.
👉 Για περισσότερες ειδήσεις και καινοτομίες στην ελληνική γεωργία επισκεφθείτε το e-Agrotis.gr
Πηγή ertnews.gr
