Ένα μήνα νωρίτερα ολοκληρώθηκε ο τρύγος και η απόσταξη στην περιοχή του Σουφλίου καθώς η στρεμματική απόδοση μειώθηκε με χαρακτηριστικό της ότι τα σταφύλια κυριολεκτικά «στέγνωσαν» από την παρατεταμένη ζέστη και την ανομβρία, σύμφωνα με το μέλος του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Σουφλίου, Χρήστο Παπατσαρούχα. «Τα σάχαρα ήταν πιο ανεβασμένα αλλά η στρεμματική απόδοση σε ειδικό βάρος ήταν μειωμένη σε ποσοστό έως 40%» τόνισε ο κ. Παπατσαρούχας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.
Ο ιδιοκτήτης Αποστακτηρίου, Δημήτρης Πετράς, επίσης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, περιγράφοντας την αντίστοιχη εικόνα στο Βόρειο τμήμα του Έβρου, όπου πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε ο τρύγος και η διαδικασία της απόσταξης , σημείωσε ότι η καρπόδεση των αμπελιών δεν έγινε σωστά, συμβάλλοντας σε αυτό ο ήπιος χειμώνας, ενώ στη συνέχεια οι υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς βροχή επί μήνες, μείωσαν την παραγωγή και στην περιοχή έως 50%.Unmute
Remaining Time -0:00Fullscreen
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος το κόστος ανά ώρα στα αποστακτήρια κυμαίνονται από 21 έως 23 ευρώ/ώρα.
Πηγή ertnews.gr
Για περισσότερες Ειδήσεις και όλα τα Αγροτικά Νέα επισκεφθείτε το e-Agrotis.gr