HomeκαλλιέργειεςΚαιρικές συνθήκες, νερό και σκουλήκι επηρεάζουν την ποιότητα και την ποσότητα του...

Καιρικές συνθήκες, νερό και σκουλήκι επηρεάζουν την ποιότητα και την ποσότητα του βαμβακιού 

Ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα η συγκομιδή του βαμβακιού στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, με τα «σημάδια» να είναι εμφανή, τόσο στην ποιότητα όσο και την ποσότητα του προϊόντος, λόγω των καιρικών συνθηκών, των διακοπών νερού από τους κατά τόπους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), αλλά και την εμφάνιση σκουληκιού. 

Όπως αναφέρει στην «ΥΧ» ο υπεύθυνος του εκκοκκιστηρίου Μεσολογγίου της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου, Ευάγγελος Μπάκας, αν και ακόμα είναι νωρίς για να έχουμε ένα ασφαλές νούμερο σε ότι αφορά την παραγωγή, εντούτοις αναμένεται να είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. «Κατά μέσο όρο παράγονται 400 κιλά ανά στρέμμα σε εκτάσεις που φτάνουν στο Νομό τα 14.000 στρέμματα. Ωστόσο, φέτος θα πέσει η παραγόμενη ποσότητα, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες, οι διακοπές νερού και το σκουλήκι που έκανε την εμφάνισή του στα τέλη Ιουλίου, επηρέασαν την καλλιέργεια. Και οι βροχές του Σεπτέμβρη δε βοήθησαν, αφού έπεσαν πάνω στο ανοιγμένο άνθος,  επηρεάζοντας και το χρώμα του», εξηγεί ο κ. Μπάκας, προσθέτοντας πως ακόμα είναι η αρχή της συγκομιδής και δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι τιμές. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι το κοστολόγιο είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι παραγωγοί στην περιοχή, να αντιμετωπίζουν θέμα επιβίωσης.     

Πηγή ypaithros.gr

Για περισσότερες Ειδήσεις και όλα τα Αγροτικά Νέα επισκεφθείτε το e-Agrotis.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11,153FansLike
1,290FollowersFollow

Recent Comments