Thursday, September 19, 2024
HomeΔενδροκαλλιεργειαΗ νέα παραγωγή 2024/25 της Συρίας αναμένεται αυξημένη στους 95.000 τόνους

Η νέα παραγωγή 2024/25 της Συρίας αναμένεται αυξημένη στους 95.000 τόνους

Ο διευθυντής του Γραφείου Ελιάς του Υπουργείου Γεωργίας της Συρίας, Αμπίρ Τζοχάρ, ανέφερε ότι οι τεχνικές επιτροπές προβλέπουν παραγωγή περίπου 95 χιλιάδων τόνων ελαιολάδου, με την ποσότητα του προϊόντος να αντιστοιχεί στο 16% του βάρους του ελαιόκαρπου.

Ο κ. Τζοχάρ δήλωσε ότι φέτος αναμένεται αύξηση περίπου 6% σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή στις περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο εκτιμάται στους 429.865 τόνους ελιών, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 58% της συνολικής παραγωγής, ενώ το υπόλοιπο θα παραχθεί σε περιοχές που ελέγχονται από ένοπλες πολιτοφυλακές, κυρίως στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χαλέπι, που είναι οι κύριες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας.

Η Συρία έχει εγκρίνει ένα σχέδιο στήριξης της γεωργικής και βιομηχανικής παραγωγής, με σκοπό την άμβλυνση των επιπτώσεων του αποκλεισμού και των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σ.Σ. Στο 107° τεύχος του Ελιά & Ελαιόλαδο που κυκλοφορεί, στον σχετικό χάρτη της Μεσογείου (σελ. 15) η πρόβλεψη για την Συρία δίνει ακριβώς τους 95 χιλιάδες τόνους. Επίσης στο οικείο κεφάλαιο της “Εγκυκλοπαίδειας: το Ελαιόλαδο” η κυρία Δήμητρα Αλιέως περιγράφει το ιδιότυπο γεωπολιτικό και εξαγωγικό καθεστώς, που διέπει την (πολυβασανισμένη) Συρία, λίκνο της ελαιοκαλλιέργειας σύμφωνα με πολλές μελέτες.

Πηγή: Prensa.Latina

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments