Friday, September 20, 2024
HomeαγρότεςΗ Γεωργία Ξέμεινε από Σιτάρι - Αναζητώντας Λύσεις

Η Γεωργία Ξέμεινε από Σιτάρι – Αναζητώντας Λύσεις

Η Γεωργία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή έλλειψη σιταριού, προκαλώντας ανησυχίες για την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας. Η μείωση της παραγωγής και οι αυξημένες ανάγκες κατανάλωσης έχουν δημιουργήσει μια κρίσιμη κατάσταση που απαιτεί άμεση παρέμβαση. Οι αγρότες και η κυβέρνηση εργάζονται εντατικά για να βρουν βιώσιμες λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής σιταριού και της ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Τα Ηνωμένα Έθνη συνιστούν τη διατήρηση αποθεμάτων σιταριού δύο μηνών

Τα αποθέματα σιταριού της Γεωργίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί και τις επόμενες ημέρες οι μύλοι θα σταματήσουν τις εργασίες τους λόγω της ενεργής εισαγωγής αλεύρων.

Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής της Ένωσης παραγωγών σιτηρών και αλεύρων της Γεωργίας Levan Silagava.

«Το αλεύρι που αντικαθιστά το σιτάρι εισάγεται ενεργά στη χώρα. Τα αποθέματα σιταριού έχουν εξαντληθεί και οι μύλοι θα σταματήσουν να εργάζονται μέσα σε λίγες ημέρες», δήλωσε ο Silagava.

Σημείωσε ότι σύμφωνα με τη γεωργιανή νομοθεσία, ο φόρος εισαγωγής αλεύρων είναι μηδενικός, ενώ ο φόρος στο σιτάρι είναι κυμαινόμενος και σήμερα ανέρχεται σε 120 δολάρια ανά τόνο. Τα Ηνωμένα Έθνη συνιστούν τη διατήρηση αποθεμάτων σιταριού δύο μηνών.

Για περισσότερες αγροτικές ειδήσεις και ενημερώσεις, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr για πλήρη κάλυψη και αναλύσεις.

Πηγή agrocapital.gr

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments