Monday, September 16, 2024
HomeπληρωμέςΥΠΑΑΤ: Στα 255 Εκατ. ο Προϋπολογισμός της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2024

ΥΠΑΑΤ: Στα 255 Εκατ. ο Προϋπολογισμός της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2024

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) ανακοίνωσε την κατανομή προϋπολογισμού ύψους 255 εκατομμυρίων ευρώ για την εξισωτική αποζημίωση το 2024. Αυτή η σημαντική χρηματοδότηση στοχεύει στην ενίσχυση των αγροτών που δραστηριοποιούνται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, συμβάλλοντας στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και στη στήριξη της αγροτικής οικονομίας.

Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης

Ξεπερνά τα 255 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Εξισωτικής Αποζημιώσης για το 2024 όπως αναφέρεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η υποβολή των αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης πραγματοποιείται έως και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης).

Η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 έως και την Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024 επιφέρει ποινή 1% επί του ποσού της ενίσχυσης για κάθε εργάσιμη ημέρα. Μετά την λήξη του ανωτέρου χρονικού διαστήματος η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη.

Όπως αναφέρεται στη πρόσκληση στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι η ετήσια ενίσχυση των γεωργών των ορεινών περιοχών και άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν φυσικούς περιορισμούς ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα.

Με τη χορήγηση της εν λόγω αντισταθμιστικής ενίσχυσης, η παρέμβαση συμβάλλει στη δημιουργία βιώσιμου γεωργικού εισοδήματος, στην ανθεκτικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στις περιοχές αυτές, καθώς επίσης και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας στις γεωργικές γαίες των περιοχών αυτών, λόγω της μη εγκατάλειψης αυτών και τη συνέχιση των γεωργικών δραστηριοτήτων.

* Δείτε ΕΔΩ την πρόσκληση

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εξισωτική αποζημίωση και άλλες αγροτικές ειδήσεις, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr για πλήρη ενημέρωση και αναλύσεις.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments