Monday, September 16, 2024
HomeπληρωμέςΜέχρι τη Δευτέρα 12/8 οι Πληρωμές ΕΛΓΑ για τις Ζημιές του 2023

Μέχρι τη Δευτέρα 12/8 οι Πληρωμές ΕΛΓΑ για τις Ζημιές του 2023

Σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ, οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2023 θα καταβληθούν στους αγρότες το αργότερο έως τη Δευτέρα 12 Αυγούστου.

Οι πληρωμές αυτές αφορούν ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από χαλαζοπτώσεις και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι αγρότες σε περιοχές όπως η Κεντρική Μακεδονία αναμένουν αυτές τις πληρωμές για να καλύψουν τις αυξημένες δαπάνες της καλλιεργητικής φροντίδας.

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα το αργότερο έως τη Δευτέρα 12 Αυγούστου δρομολογούνται από τον ΕΛΓΑ οι πληρωμές των αποζημιώσεων έτους 2023, σύμφωνα με πληροφορίες του ypaithros.gr

Πηγές του ΥΠΑΑΤ αναφέρουν ότι ενδεχομένως τα χρήματα να κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και την Παρασκευή 9 Αυγούστου, ωστόσο αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ως ημέρα πληρωμών και την προσεχή Δευτέρα 12 Αυγούστου.

Οι αγρότες σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα στην Κεντρική Μακεδονία (Πέλλα, Ημαθία κ.ά.) περιμένουν από τα τέλη Ιουνίου  πως και πως να δουν το πολυπόθητο χρώμα του  χρήματος για τις περσινές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους (κεράσια κ.ά) από τις χαλαζοπτώσεις του Μαΐου, προκειμένου να καλύψουν τις τρέχουσες αυξημένες δαπάνες της καλλιεργητικής φροντίδας των χωραφιών τους.

Για περισσότερα αγροτικά άρθρα, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments