Monday, September 16, 2024
HomeκτηνοτροφίαΕντοπίστηκε κρούσμα πανώλης και στη Δράμα

Εντοπίστηκε κρούσμα πανώλης και στη Δράμα

Ήταν θέμα χρόνου να εντοπιστεί κρούσμα πανώλης και στην περιοχή τους, δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι στη Δράμα. 

Μετά το θετικό κρούσμα στη Ροδόπη εξετάστηκε την Παρασκευή, 2 Αυγούστου δείγμα από κτηνοτροφείο της Δράμας, το οποίο βρέθηκε θετικό.

Η συγκεκριμένη μονάδα αριθμεί 360 πρόβατα, τα οποία θα οδηγηθούν σήμερα, 3 Αυγούστου, σε σφαγή και η υγειονομική ταφή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διασπορά προέκυψε όταν ο ιδιοκτήτης της μονάδας αγόρασε από έμπορο-εισαγωγέα πέντε αρσενικά κριάρια για τη βελτίωση της επιχείρησής του. Υπάρχει ανησυχία για τις 640 μονάδες της Δράμας.

Οι κτηνοτρόφοι είναι πάρα πολύ προσεκτικοί για να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά και αγωνιούν για τους κόπους μιας ζωής. 

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης δηλώνουν πως οι έλεγχοι θα συνεχισθούν και από Δευτέρα θα είναι πιο εντατικοί. Ελπίζουν, πως τα κρούσματα αυτά της Περιφέρειας θα είναι τα πρώτα και τα τελευταία.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,107FansLike
1,276FollowersFollow

Recent Comments