Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΜέχρι 20/7 οι Αιτήσεις για Συμμετοχή στο Διετές Πρόγραμμα Μείωσης Νιτρορύπανσης

Μέχρι 20/7 οι Αιτήσεις για Συμμετοχή στο Διετές Πρόγραμμα Μείωσης Νιτρορύπανσης

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο διετές πρόγραμμα μείωσης νιτρορύπανσης λήγει στις 20 Ιουλίου.

Λίγες ημέρες έχουν ακόμη στη διάθεσή τους, και συγκεκριμένα έως τις 20 Ιουλίου, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στήριξης στο πλαίσιο της 6ης πρόσκλησης διετούς διάρκειας για τη Δράση 10.1.04 «Μείωση της Ρύπανσης Νερού από Γεωργική Δραστηριότητα – Δεσμεύσεις Α, Β και Γ».

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ και εφαρμόζεται μόνο στις ακόλουθες Ευπρόσβλητες Ζώνες από τη Νιτρορύπανση γεωργικής προέλευσης (ΖΕΝ):

  • Δυτική – Ανατολική Θεσσαλία και Αλμυρός Μαγνησίας (Δήμοι: Αγιάς, Αλμυρού, Βόλου, Δομοκού, Ελασσόνας, Καλαμπάκας, Καρδίτσας, Κιλελέρ, Λαρισαίων, Μακρακώμης, Μουζακίου, Παλαμά, Πύλης, Ρήγα Φερραίου, Σοφάδων, Τεμπών, Τρικκαίων, Τυρνάβου, Φαρκαδόνας, Φαρσάλων).
  • Ανατολικά και δυτικά της λίμνης Βιστωνίδας (Δήμοι: Αβδήρων, Αρριανών, Ιάσμου, Κομοτηνής, Μαρωνείας – Σαπών, Ξάνθης, Τοπείρου).
  • Νότιο τμήμα ποταμού Έβρου (Δήμος Αλεξανδρούπολης).
  • Βόρειο τμήμα ποταμού Έβρου (Δήμοι: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας).

Η δράση εφαρμόζεται σε αρδευόμενα αγροτεμάχια με:

Α και Β).
Μόνιμες καλλιέργειες (δέσμευση
Γ).

Δεσμεύσεις Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δεσμεύσεις των δικαιούχων εκκινούν στις 28 Δεκεμβρίου 2023 και λήγουν στις 27 Δεκεμβρίου 2025

  • Για περισσότερα άρθρα και πληροφορίες σχετικά με αγροτικά προγράμματα και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, επισκεφτείτε το e-agrotis.gr.
Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments