Sunday, September 8, 2024
HomeαγρότεςΡοδάκινα : Οι Τιμές Έφτασαν έως 60 Λεπτά το Κιλό Μειωμένες έως...

Ροδάκινα : Οι Τιμές Έφτασαν έως 60 Λεπτά το Κιλό Μειωμένες έως και 40% οι αποδόσεις

Με καλή ροή απορρόφησης από την αγορά και τιµές που «τσίµπησαν» από 5 έως και 10 λεπτά το κιλό, σε σχέση µε τα δεδοµένα που ίσχυαν πριν 15 µέρες, συνεχίζεται η συγκοµιδή για τα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια, η οποία βρίσκεται στο µεταίχµιο µεταξύ πρώιµων και όψιµων ποικιλιών.

Στα «χνουδωτά» ροδάκινα, όπως αναφέρθηκε στην Agrenda από παραγωγούς και συνεταιριστές, οι τιµές παίζουν µεταξύ 55 – 60 λεπτών το κιλό, ενώ στα νεκταρίνια το εύρος κυµαίνεται στα 65-70 λεπτά το κιλό, χωρίς να λείπουν και περιπτώσεις µε συναλλαγές που αγγίζουν τα 80-85 λεπτά το κιλό.

Αν και σε απόλυτα µεγέθη πρόκειται για καλές τιµές, οι παραγωγοί δεν µπορούν να είναι ικανοποιηµένοι, δεδοµένου ότι σε κάποιες ποικιλίες η αποδόσεις ήταν µειωµένες έως και 30% – 40%, ενώ άλλες είχαν µικροκαρπία. Η έναρξη, τις επόµενες ηµέρες, συγκοµιδής των όψιµων ποικιλιών ενδεχοµένως να βελτιώσει την εικόνα στο τονάζ, όσο και στις τιµές των φρούτων.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

10,989FansLike
1,268FollowersFollow

Recent Comments