Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΠρόσκληση Ενδιαφέροντος για Αγρότες: Αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Αλεξανδρούπολης

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για Αγρότες: Αξιοποίηση του Γεωθερμικού Πεδίου Αλεξανδρούπολης

Η Αλεξανδρούπολη απευθύνει πρόσκληση σε αγρότες για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής. Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της τοπικής αγροτικής παραγωγής και στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

Τους ενδιαφερόμενους αγρότες και αγροτικές επιχειρήσεις καλεί ο Δήμος Αλεξναδρούπολης να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της διαθέσιμης θερμικής ενέργειας για γεωργικούς σκοπούς (όπως θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, θέρμανση εδάφους, δυναμικές καλλιέργειες κ.α.), ενόψει της έναρξης λειτουργίας του έργου τηλεθέρμανσης του γεωθερμικού πεδίου Αρίστηνου- Άνθειας


Ειδικότερα η εν λόγω πρόσκληση της δημοτικής Αρχής καλεί όλους όσοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν (στη συγκεκριμένη περιοχή) στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων με θερμοκήπια, να υποβάλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος προκειμένου να οριστικοποιηθεί η τεχνοοικονομική μελέτη και ο κατάλογος των θερμοκηπίων που θα συνδεθούν, σε πρώτη φάση, με το Δίκτυο Τηλεθέρμανσης Γεωθερμίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. 


Στη σχετική ανακοίνωση η δημοτική Αρχή -που αποτελεί το νόμιμο διαχειριστή του γεωθερμικού πεδίου- σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η γεωθερμία ως μέσο θέρμανσης των θερμοκηπίων είναι καθαρή, ανανεώσιμη-φυσική θερμική ενέργεια, που πηγάζει από το εσωτερικό της γης και εγγυάται σταθερές συνθήκες καλλιέργειας με τον πιο βιώσιμο και φιλικό τρόπο παραγωγής, ως προς το περιβάλλον.

Πρόκειται για το πιο σύγχρονο και αποδοτικό σύστημα θέρμανσης, που εξασφαλίζει σταθερές υψηλές αποδόσεις, εντυπωσιακή εξοικονόμηση ενέργειας και πλήρη απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Αυτοτελές Γραφείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων(2551064117) .

  • Για περισσότερες πληροφορίες και άλλες αγροτικές ειδήσεις, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr.
Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments