Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΟι Παραγωγοί Ροδάκινου σε Κινητοποιήσεις για τις Τιμές: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Οι Παραγωγοί Ροδάκινου σε Κινητοποιήσεις για τις Τιμές: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Οι παραγωγοί ροδάκινου έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τις χαμηλές τιμές που λαμβάνουν για την παραγωγή τους.

Πραγματοποιήθηκε χτες στις 8.30 μ.μ. στη Βέροια , η προγραμματισμένη σύσκεψη για το συμπύρηνο ροδάκινο την οποία κάλεσαν πέντε αγροτικοί σύλλογοι (Δήμου Αλεξάνδρειας, Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας” ΑΣ Ημαθίας, ΑΣ “Πιερίων” Ημαθίας, ΑΣ Πύδνας- Κολινδρού).

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί, σχετικά με το αυξημένο κόστος παραγωγής (φυτοφάρμακα, λιπάσματα, ημερομίσθια κ.α.) και τις χαμηλές έως εξευτελιστικές τιμές που λαμβάνουν από τη βιομηχανία, η οποία τιμή όπως ανέφεραν, παραμένει στα ίδια επίπεδα όπως ήταν πριν 30-35 χρόνια, όταν το κόστος ζωής ήταν κατά πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, όπου η ακρίβεια «θερίζει», σύμφωνα με την imathiotikigi.gr.

Οι αγρότες που παρευρέθηκαν εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τη φετινή παραγωγή και ιδιαίτερα για το φλέγον ζήτημα της τιμής του προϊόντος και πάρθηκε από κοινού απόφαση για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων άμεσα και συγκεκριμένα με τον Διονύση Σταμενίτη.

  • Για περισσότερα άρθρα σχετικά με τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και τα τελευταία νέα, επισκεφθείτε το e-agrotis.gr.

Ioannis Chatziarapis
Ioannis Chatziarapishttp://e-agrotis.gr
Καλώς ήρθατε στο e-agrotis.gr! Ονομάζομαι Ιωάννης Χατζηαράπης και, παρόλο που δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, η αγάπη μου για την ενημέρωση και την υποστήριξη των αγροτών με ώθησε να δημιουργήσω αυτό το site. Το e-agrotis.gr είναι ένα ενημερωτικό portal αφιερωμένο στη διάδοση ειδήσεων, συμβουλών και χρήσιμων πληροφοριών που αφορούν τον αγροτικό τομέα. Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να μένουν ενημερωμένοι και να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους. Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε το site και ελπίζω να βρείτε το περιεχόμενο χρήσιμο και ενδιαφέρον.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments