Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΑίτημα για Αποζημίωση των Συκοπαραγωγών της Βόρειας Εύβοιας: Άμεση Στήριξη Ζητούν οι...

Αίτημα για Αποζημίωση των Συκοπαραγωγών της Βόρειας Εύβοιας: Άμεση Στήριξη Ζητούν οι Αγρότες


 

Αίτημα για Αποζημίωση των Συκοπαραγωγών της Βόρειας Εύβοιας: Άμεση Στήριξη Ζητούν οι Αγρότες

Οι συκοπαραγωγοί της Βόρειας Εύβοιας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως ο «Daniel» και ο «Elias». Ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Δημήτρης Βουρδάνος, απηύθυνε επείγουσα επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, ζητώντας αποζημίωση για τους 15 παραγωγούς του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού που επλήγησαν.

Οι καταστροφές προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις υποδομές ξήρανσης σύκων, οι οποίες δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, αφήνοντας τους παραγωγούς σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η επιστολή υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για χρηματοδοτική στήριξη μέσω άλλων διαθέσιμων εργαλείων, όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο μας.

Καταστροφές από Ακραία Καιρικά Φαινόμενα

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή είχαν καταστροφικές συνέπειες για την αγροτική παραγωγή, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις ξήρανσης σύκων. Οι συκοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι ζημιές αυτές δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με το επίσημο site του ΕΛΓΑ.

Επιστολή για Άμεση Στήριξη

Ο κ. Βουρδάνος στην επιστολή του επισημαίνει την ανάγκη άμεσης και επαρκούς στήριξης για τους πληγέντες παραγωγούς. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η οικονομική ενίσχυση αυτών των παραγωγών για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα». Προτείνεται η αξιοποίηση άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη των ζημιών και την αποκατάσταση της παραγωγικής διαδικασίας.

Ανάγκη για Οικονομική Στήριξη

Η κατάσταση των συκοπαραγωγών απαιτεί άμεση δράση από την πολιτεία. Η αναγνώριση των προβλημάτων και η παροχή οικονομικής στήριξης θα συμβάλουν σημαντικά στην ανακούφιση των παραγωγών και στην αποκατάσταση της ζημιωθείσας αγροτικής παραγωγής.

Οι αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να αναλάβουν δράση για την αποζημίωση των συκοπαραγωγών της Βόρειας Εύβοιας, διασφαλίζοντας την επιβίωση και την ανάπτυξη της αγροτικής δραστηριότητας στην περιοχή.


Πηγή: Agrotime

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,149FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments