Friday, September 20, 2024
HomeΑπόλλωνΑνανέωση Συνεταιριστικών Οργανώσεων : Νέο Πλαίσιο 'Απόλλων' και Μεταρρυθμίσεις για Αειφόρο Αγροτική...

Ανανέωση Συνεταιριστικών Οργανώσεων : Νέο Πλαίσιο ‘Απόλλων’ και Μεταρρυθμίσεις για Αειφόρο Αγροτική Ανάπτυξη


 

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων στον αγροτικό τομέα, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργατικότητα και η αειφόρος ανάπτυξη. Με το νέο πρόγραμμα “Απόλλων”, που επικεντρώνεται στον πρωτογενή τομέα, αναμένεται να μειωθεί το κόστος παραγωγής μέσω της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου των συνεταιρισμών θα γίνει σε συνεργασία με την Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), με στόχο τη δημιουργία ενός πιο ευέλικτου και αποδοτικού πλαισίου για τη συνεργασία των αγροτών. Παράλληλα, προβλέπεται η διεξαγωγή μεταρρυθμίσεων στις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις, προκειμένου να ενισχυθεί ο θεσμός και να διευκολυνθεί η συνεργασία τους με το Υπουργείο.

Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε την ανάγκη για ευελιξία στα περιβαλλοντικά σχήματα και τη σημασία της συνεργασίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων του αγροτικού τομέα. Τέλος, υπογράμμισε τη συνεχή στήριξη προς την ΕΘΕΑΣ και τη σημασία της ενισχυμένης συνεργασίας της Ελλάδας με ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών.


Είμαστε πάντα δίπλα στον αγρότη! Στο e-Αgrotis.gr βρίσκουμε, ψάχνουμε και είμαστε δίπλα στον αγρότη, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη και πλήρεις ενημερώσεις για τα θέματα που τον απασχολούν.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments