Thursday, September 19, 2024
HomeμελισσοκομίαΥπογράφηκε Απόφαση για την Ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Δαδιάς μετά την Πυρκαγιά

Υπογράφηκε Απόφαση για την Ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Δαδιάς μετά την Πυρκαγιά


Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Κελέτσης, υπέγραψε σημαντική απόφαση για την ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Δαδιάς, το οποίο είχε καταστραφεί από την πυρκαγιά που έπληξε τον Έβρο τον περασμένο Αύγουστο. Η υλοποίηση αυτής της απόφασης αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος ανάπτυξης και αναδιάρθρωσης στον αγροτικό τομέα, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της βιώσιμης γεωργίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές.

Η απόφαση καθορίζει το ακριβές περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες εφαρμογής μιας σειράς δράσεων, συμπεριλαμβανομένης της καταγραφής, της χαρτογράφησης, της αξιολόγησης και της διαχείρισης της μελισσοκομικής χλωρίδας στην πυρόπολη του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και σε περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί από τα ακραία φυσικά φαινόμενα του 2023. Αυτό το έργο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Μελισσοκομίας του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΣΣ ΚΑΠ) για την περίοδο 2023-2027.

Σημαντικό στοιχείο αυτής της απόφασης είναι η δέσμευση για τη δημιουργία νέων Μελισσοκομικών Πάρκων σε άλλες περιοχές του Έβρου και της Ελλάδας. Στόχος είναι η δημιουργία τουλάχιστον δύο νέων πάρκων, ένα στο βόρειο και ένα στο νότιο τμήμα του νομού. Ως δυνητικοί δικαιούχοι υλοποίησης αυτών των έργων έχουν οριστεί εξειδικευμένα Πανεπιστημιακά – Ερευνητικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα και το Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό Δημητρα. Η απόφαση αυτή αποτελεί την επιβεβαίωση της δέσμευσης του υπουργείου να αποκαταστήσει το Μελισσοκομικό Πάρκο Δαδιάς μετά την καταστροφή του από την πυρκαγιά, και να προχωρήσει σε άλλες σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της γεωργίας.

Η δήλωση του κ. Κελέτση αναδεικνύει τη σημασία της απόφασης αυτής, υπογραμμίζοντας την πρακτική δράση που ακολουθεί τις δεσμεύσεις του υπουργείου. Με την υπογραφή αυτής της απόφασης, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να μετατρέψει τις καταστροφές σε ευκαιρίες για ανάπτυξη και ανανέωση στον αγροτικό τομέα, ενισχύοντας την ανθεκτικότητα του ελληνικού αγροτικού τομέα και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Είμαστε πάντα δίπλα στον αγρότη! Στο e-Αgrotis.gr βρίσκουμε, ψάχνουμε και είμαστε δίπλα στον αγρότη, προσφέροντας ουσιαστική στήριξη και πλήρεις ενημερώσεις για τα θέματα που τον απασχολούν.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,142FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments