Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΝέα Γενιά Κτηνοτρόφων: Η Αναγέννηση της Γεωργίας στην Ελλάδα

Νέα Γενιά Κτηνοτρόφων: Η Αναγέννηση της Γεωργίας στην Ελλάδα


 

Η γεωργία και η κτηνοτροφία αποτελούν σημαντικό συντελεστή της εθνικής μας οικονομίας, ωστόσο οι αγροτικές επιχειρήσεις μειώνονται με την πάροδο του χρόνου καθώς οι νέοι άνθρωποι λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, βγαίνουν από το επάγγελμα και αρνούνται να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα της αγροδιατροφής.

Στο Άβατο Ξάνθης, συναντήσαμε τον Χρήστο και τον Ραφαήλ μαθητές της Γ’ Λυκείου του Πρότυπου ΕΠΑΛ Ξάνθης κατεύθυνσης γεωπονίας και τον Μανώλη απόφοιτο του Πρότυπου ΕΠΑΛ και σπουδαστή της Ζωικής Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι εκπρόσωποι της νέας γενιάς που κόντρα στις αντιξοότητες ονειρεύονται να γίνουν επιτυχημένοι Κτηνοτρόφοι. Μας μιλάνε με αγάπη για την επιλογή τους, την οποία και έκαναν σε τόσο μικρή ηλικία, για τα όνειρά τους, για τα προβλήματα του κλάδου και για το αγροτοκτηνοτροφικό επάγγελμα.

Το project βίντεο γυρίστηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Σύγχρονων Γεωργικών Επιχειρήσεων υπό την επιμέλεια της καθηγήτριας Μπαζιάνα Σίσσυς.

Το μοντάζ υλοποιήθηκε από την Ευρύκλεια Διακουμή και την εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων Chameleon τον Μάρτιο του 2024.

Ευχαριστούμε την κτηνοτροφική μονάδα Αφων Νεραντζάκη στο Άβατο Ξάνθης για τη φιλοξενία.


Πηγή video – sissy b

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,149FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments