Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΑπό τη Γερμανία στις Σέρρες , Γύρισαν και έστησαν μονάδα επεξεργασίας -...

Από τη Γερμανία στις Σέρρες , Γύρισαν και έστησαν μονάδα επεξεργασίας – τυποποίησης καρυδιών


 

Η ιστορία της επιστροφής στις ρίζες και της αναγέννησης της γης ξεδιπλώνεται στο Καπνόφυτο Σερρών, μια ιστορική περιοχή που παλαιότερα γνώριζε τον καπνό, αλλά σήμερα φιλοξενεί μια νέα γενιά αγροτών, επιχειρηματιών και ονείρων.

Στη μέση του βουνού, σε υψόμετρο 700 μέτρων, ο Σάββας Αμανατίδης αποφάσισε να σπείρει την εργατική του προσπάθεια και την αγάπη του για τη γη, αφήνοντας πίσω του τον κόσμο της εστίασης και της Γερμανίας. Μαζί με τη σύζυγό του, επέστρεψαν στον τόπο που η καρδιά τους ανήκει, με ένα μεγάλο όραμα: την επεξεργασία και την τυποποίηση καρυδιών.

Με 2.500 καρυδιές που φροντίζουν καθημερινά, η οικογένεια Αμανατίδη βλέπει την εργατικότητά της να ανταμείβεται με έναν πλούτο φυσικής γεύσης και ποιότητας, που είναι ιδιαίτερα εκτιμημένος στην αγορά. Η μοναδική γεύση των καρυδιών τους οφείλεται στο μικροκλίμα και το καθαρό νερό που πηγάζει από τον Άι Λιά, χαρίζοντας στον καρπό μια ξεχωριστή ποιότητα.

Μετά από 22 χρόνια σε ένα γραφείο στη Γερμανία, ο αδελφός του, Γιάννης Αμανατίδης, ακολούθησε το παράδειγμα, αποφασίζοντας να επαναφέρει την οικογένεια στις ρίζες της. Ο στόχος τους δεν σταματά στην καλλιέργεια καρυδιών, αλλά επεκτείνεται στην παραγωγή λαδιού από αυτά, αποδεικνύοντας ότι η φύση μπορεί να είναι η καλύτερη σύμμαχος στην πορεία μας προς την αυτάρκεια και την επιτυχία.

Μέσα από την αφήγηση της αυτόχθονης επιχειρηματικής πρωτοβουλίας και της επιστροφής στη γη, αναδεικνύεται η δύναμη της αγροτικής κοινότητας και η σπουδαιότητα της φύσης στη δημιουργία πλούτου και ευημερίας. Η ιστορία αυτή αποτελεί πηγή έμπνευσης και πρότυπο για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και την ενίσχυση της αειφορίας στην ελληνική υπαίθρο.



Πηγή video – ΕΡΤ Α.Ε.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments