Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΈρχεται η πρόσκληση για την εξισωτική, τι θα πρέπει να κάνουν οι...

Έρχεται η πρόσκληση για την εξισωτική, τι θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι


 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανακοινώνει την έναρξη της Παρέμβασης Π3-71, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην πολιτική προσπάθεια για την υποστήριξη της ανάπτυξης της γεωργίας και της υπαίθρου, αποτελώντας κρίσιμο κομμάτι του προγράμματος.

Δράσεις και Περιοχές Εφαρμογής

Η παρούσα πρόσκληση περιλαμβάνει τρεις βασικές δράσεις, οι οποίες καλύπτουν διαφορετικά πεδία ενίσχυσης και δράσης:

  1. Δράση 1: Αντισταθμιστική Ενίσχυση σε Ορεινές Περιοχές: Η πρώτη δράση εστιάζεται στην αντιμετώπιση των αναγκών των περιοχών που χαρακτηρίζονται ως ορεινές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τις προδιαγραφές του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023-2027.

  2. Δράση 2: Αντισταθμιστική Ενίσχυση σε Περιοχές με Φυσικούς Περιορισμούς: Η δεύτερη δράση στοχεύει στην ενίσχυση περιοχών που αντιμετωπίζουν φυσικούς περιορισμούς, εξαιρουμένων των ορεινών περιοχών, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  3. Δράση 3: Αντισταθμιστική Ενίσχυση για Περιοχές με Ειδικά Μειονεκτήματα: Τέλος, η τρίτη δράση αφορά στην υποστήριξη περιοχών που επηρεάζονται από ειδικούς περιορισμούς ή μειονεκτήματα, όπως παραμεθόριες περιοχές, νησιωτικές περιοχές, και περιοχές που αντιμετωπίζουν κίνδυνο εγκατάλειψης της γεωργικής δραστηριότητας.

Δικαιούχοι και Κριτήρια Επιλεξιμότητας

Δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι ενεργοί γεωργοί, ασκούν γεωργική δραστηριότητα σε επιλέξιμες περιοχές, και δεν έχουν αποχωρήσει από την ενεργό απασχόληση.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται διαδικτυακά μέσω της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) στην πλατφόρμα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων προς τους Γεωργούς (ΟΠΕΚΕΠΕ), με την χρήση των κωδικών Taxisnet.

Οι δικαιούχοι καλούνται να εξοικειωθούν με τις οδηγίες και τις προϋποθέσεις για την υποβολή των αιτήσεών τους και να προβούν σε ανάλογες ενέργειες σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες.

Ο γεωργός μπορεί να υποβάλλει την αίτησή του διαδικτυακά, είτε ο ίδιος, είτε με τη συνδρομή των πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), στην πλατφόρμα που διατίθεται στο gov.gr. Η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται μέσω της πλατφόρμας (εδώ) με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

Η εφαρμογή αυτής της πρωτοβουλίας αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα του γεωργικού τομέα, παρέχοντας την αναγκαία στήριξη σε περιοχές με ιδιαίτερες ανάγκες και προκλήσεις. Η υποβολή των αιτήσεων αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη των στόχων αυτής της στρατηγικής προσέγγισης στον γεωργικό τομέα.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,149FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments