Friday, September 20, 2024
HomeαγρότεςΕπαναστατικές Αλλαγές στην Πρόσληψη Εργατών Γης: Νέα Διαδικασία και Προκλήσεις

Επαναστατικές Αλλαγές στην Πρόσληψη Εργατών Γης: Νέα Διαδικασία και Προκλήσεις


Σημαντικές αλλαγές προβλέπονται στη διαδικασία πρόσληψης εργατών γης που προέρχονται από τρίτες χώρες, ανακοίνωσαν πηγές του ΑγροΤύπου. Με το νέο σύστημα, οι ελληνικές πρεσβείες θα διενεργούν έλεγχο των εγγράφων των υποψηφίων πριν την έλευσή τους στη χώρα.

Οι πρεσβείες θα δημιουργούν μια λίστα εργαζομένων από την οποία οι αγρότες θα κάνουν τις επιλογές τους, αντιστρέφοντας την κλασική διαδικασία. Είναι σημαντικό οι αγρότες να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της απόδοσης “κόκκινης κάρτας” από την ΕΕ, λόγω εργατών που αποχώρησαν και βρίσκονται σε άλλες χώρες.

Για την αντιμετώπιση του θέματος, ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών. Συζητήθηκαν όλες οι προβληματικές πτυχές της διαδικασίας μετάκλησης, με στόχο την ασφάλεια της χώρας και τη γρήγορη επεξεργασία των υποθέσεων.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να βελτιωθεί η διαδικασία με τη δημιουργία λίστας εγκεκριμένων υποψηφίων εργαζομένων, ενώ οι αγρότες κλήθηκαν να καταγγέλλουν άμεσα τις συμβάσεις που δεν εξυπηρετούν τους όρους.

Ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνεργασία και επεσήμανε τη σημασία της αξιοπιστίας της διαδικασίας.

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments