Thursday, September 19, 2024
HomeαγρότεςΟυκρανία: Εκτοξεύονται οι Εξαγωγές καλαμποκιού παρά τις Γεωπολιτικές Αναταραχές

Ουκρανία: Εκτοξεύονται οι Εξαγωγές καλαμποκιού παρά τις Γεωπολιτικές Αναταραχές

Η Κίνα επιβεβαίωσε τη Δευτέρα (4/3) μια νέα συμφωνία για την αγορά 65.000 τόνων καλαμποκιού για ζωοτροφή από την Ουκρανία, ενισχύοντας τις εμπορικές της σχέσεις με την χώρα αυτή.

Παρά τις προκλήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, η Κίνα συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός αγοραστής ουκρανικού καλαμποκιού. Η συμφωνία έρχεται με τιμή c&f στα 236 $/τόνο και προβλέπει παράδοση τον Απρίλιο.

Αυτή η συμφωνία ακολουθεί την προηγούμενη συμφωνία για αγορά 240.000 τόνων καλαμποκιού, συμβαίνοντας στις 27 Φεβρουαρίου, με τιμές περίπου στα 227-230 $/τόνο.

Ταυτόχρονα, οι εξαγωγές καλαμποκιού της Ουκρανίας έχουν αυξηθεί δραματικά, φθάνοντας στα 23 εκατομμύρια τόνους τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του USDA. Παράλληλα, τα αποθέματα έχουν αυξηθεί σημαντικά λόγω της ρωσικής εισβολής, από 1,5 εκατομμύριο τόνους σε πάνω από 5 εκατομμύρια τόνους.

Ωστόσο, η Ουκρανία αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με επιτυχία. Η δημιουργία μιας νέας διαδρομής για εξαγωγές σιτηρών έχει βελτιώσει την ικανότητά της να εξάγει γεωργικά προϊόντα, με το κόστος ασφάλισης και μεταφοράς να μειώνεται αισθητά, ενισχύοντας τις εξαγωγές της στη διεθνή αγορά.

Συνολικά, οι τιμές του καλαμποκιού της Ουκρανίας παραμένουν χαμηλές, κάτι που καθιστά την χώρα αυτή μια ανταγωνιστική δύναμη στην παγκόσμια αγορά.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,147FansLike
1,287FollowersFollow

Recent Comments