Friday, September 20, 2024
HomeαγρότεςΚασσελάκης: Υπόσχεται μια νέα τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης

Κασσελάκης: Υπόσχεται μια νέα τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης


 

Την υποστήριξή του στο αγροτικό κίνημα εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη του στην τηλεόραση TRT της Θεσσαλίας, λέγοντας πως οι αγρότες «έχουν απόλυτα δικαιολογημένα αιτήματα και είναι δίκαια αιτήματα».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και πάλι στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των αγροτών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την κατάργηση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα και την έναρξη αντιπλημμυρικών έργων, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι αναγκαία και η λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων.

«Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να παίρνουνε ρίσκα μεγαλύτερα των επιχειρηματιών. Και να βλέπουν τα προϊόντα τους για τα οποία λαμβάνουν σεντς το κιλό να είναι ευρώ στο ράφι. Είναι άδικο αυτό. Υπάρχουν λύσεις. Και επίσης πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα, ώστε η σχολάζουσα αγροτική γη να μπορεί να αναδιανεμηθεί. Όπως επίσης να μετατρέψουμε και τις εγγυήσεις για την αγροτική γη σε μια νέα τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και σε αλλά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες όπως τα κόκκινα δάνεια και η ανάγκη ρύθμισης οφειλών.

Ερωτηθείς σχετικά με τη στήριξη των αγροτών στη ΝΔ, στις τελευταίες εκλογές, σχολίασε ότι «οι αγρότες προφανώς έχουνε μετανιώσει, όπως και πάρα πολλοί πολίτες που αισθάνονται προδομένοι από τη Νέα Δημοκρατία, που τους έλεγε για μειώσεις φόρων προεκλογικά και ξαφνικά βάζει χαράτσι, αντί να μπορεί να αντιμετωπίσει τη σπατάλη την τεράστια που υπάρχει και από τις απευθείας αναθέσεις της».

Όσον αφορά, τη διαδικασία «αλλαγών» που ακολουθείται στο ΣΥΡΙΖΑ, παρέπεμψε στα 29 think tanks, τονίζοντας πως «αντί να έχουμε μια ομάδα μόνο 20 ατόμων οι οποίοι να ήταν γνωστοί από τους κομματικούς κύκλους και να πούμε, ορίστε εδώ οι τεχνοκράτες, αυτή τη στιγμή πήγαμε κατευθείαν στην κοινωνία» αλλά και στα ευρωψηφοδέλτια, σχολιάζοντας ότι «για πρώτη φορά στην ιστορία της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας, μπορεί κάποιος να διεκδικήσει θέση σε ευρωψηφοδέλτιο κόμματος χωρίς κομματικό κονέ». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν επρόκειτο «αόριστη πρόσκληση» καθώς βασίζεται στις «αξίες» που πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι η ΝΔ ότι δεν θα μπορούσε να υιοθετήσει την αντίστοιχη «τομή», γιατί «είναι συστημική». «Χρωστάνε 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε τράπεζες, δανεικά και αγύριστα. Η επιβίωσή τους βασίζεται στον έλεγχο των μηχανισμών», υπογράμμισε, αντιπαραβάλλοντας πως «ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως ανεξάρτητοι».

«Εγώ εμπιστεύομαι την κοινωνία. Εμπιστεύομαι την κρίση της. Δεν φοβάμαι να πω ότι δεν έχω ανάγκη να ελέγχω τα πράγματα και να δώσω αυτή την εξουσία στην κοινωνία. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει αυτό. Αυτό πάει να πει πρόοδος. Αυτό πάει να πει προοδευτική παράταξη. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε η αυτοδύναμη, ανεξάρτητη, μεγάλη, προοδευτική παράταξη του τόπου, που θα κυβερνήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο Στ. Κασσελάκης αρνήθηκε ότι «παλεύει» για να «κυριαρχήσει», ξεκαθαρίζοντας: «Παλεύω για να μπορεί ο αδύναμος συμπολίτης μου να έχει φωνή. Αυτό θέλω. Είμαι το τελευταίο άτομο το οποίο είναι κολλημένο στην καρέκλα. Κυριολεκτικά δεν έχω πάρει ένα ευρώ από αυτή τη χώρα. Ούτε από το κόμμα μου. Και ούτε το έχω ανάγκη. Εμένα με ενδιαφέρουν οι συμπολίτες μου στη χώρα την οποία αγαπώ».

Πηγή agronewsbomb.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments