Friday, September 20, 2024
HomeDigitalRiegoΕπαναστατικό Σύστημα Ακριβείας στο Πότισμα: Αναλύοντας την Κάθε Φυτική Κατάσταση για την...

Επαναστατικό Σύστημα Ακριβείας στο Πότισμα: Αναλύοντας την Κάθε Φυτική Κατάσταση για την Αποφυγή Σπατάλης Νερού


 

Στην εποχή της αυξημένης ανάγκης για βιώσιμη γεωργία, ένα νέο σύστημα ακριβείας στο πότισμα, που αναπτύχθηκε από τη Generalitat Valenciana, αναμένεται να φέρει μια σημαντική επανάσταση στον τρόπο διαχείρισης του νερού στη γεωργία. Το σύστημα, που βασίζεται σε θερμικές πληροφορίες, επιτρέπει την προσαρμογή του ποτίσματος στις ειδικές συνθήκες κάθε φυτού και κάθε παρτίδας, με στόχο την αποφυγή της σπατάλης νερού.

Το πρότζεκτ, που ονομάζεται DigitalRiego, συνεργάζεται με διάφορους ερευνητικούς οργανισμούς και εταιρείες, όπως το Centro de Investigaciones sobre Desertificación (CIDE), το Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (IVIA), και την εταιρεία Asdron. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα μοντέλο που θα χρησιμοποιεί θερμικές πληροφορίες για να αξιολογήσει την υδατική κατάσταση των φυτών, επιτρέποντας πιο ακριβείς μετρήσεις και αποφεύγοντας την υπερβολική ή ανεπαρκή χρήση νερού.

Το DigitalRiego θα ενσωματώσει επίσης μοντέλα που προσομοιώνουν τον υδατικό ισολογισμό του εδάφους και θα προγραμματίζουν το πότισμα (δόση και συχνότητα) ειδικά για τις χαρακτηριστικές συνθήκες του κάθε είδους καλλιέργειας. Αυτό το σύστημα θα είναι το πρώτο που ενσωματώνει μοντέλα καλλιέργειας σε ένα σύστημα συμβουλευτικής για το πότισμα, προσφέροντας μια προηγμένη προσέγγιση στη διαχείριση του νερού.

Η ανάπτυξη του DigitalRiego είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη βελτίωση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας των αρδευτικών πρακτικών στη γεωργία. Με την εφαρμογή του, οι αγρότες θα μπορούν να προσαρμόζουν το πότισμα με βάση τις ανάγκες κάθε φυτού, μειώνοντας τη σπατάλη νερού και βελτιώνοντας την παραγωγικότητα των καλλιεργειών τους.

Το DigitalRiego αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη μιας πιο βιώσιμης και αποδοτικής γεωργίας, δείχνοντας τον δρόμο για την εφαρμογή προηγμένων τεχνολογιών στη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Με πληροφορίες από valenciafruits.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments