Friday, September 20, 2024
Homeαιγοπρόβειο γάλαΛέσβος: Νέες Τιμές για το Αιγοπρόβειο Γάλα Ανακοινώθηκε συμφωνία

Λέσβος: Νέες Τιμές για το Αιγοπρόβειο Γάλα Ανακοινώθηκε συμφωνία


 

Στο 1,46 ευρώ ανά κιλό θα πληρώσει φέτος το πρόβειο γάλα των κτηνοτρόφων του Συνεταιρισμού της Αγίας Παρασκευής Λέσβου η τυροκομική επιχείρηση Βοσκοπούλα του Δημήτρη Μπαταγιάννη.

Στην ίδια τιμή φυσικά θα πληρώσει η επιχείρηση και το γάλα των άλλων κτηνοτροφικών συνεταιρισμών με τους οποίους συνεργάζεται στο νησί. Η τιμή για το βιολογικό πρόβειο γάλα διαμορφώθηκε στα 1,49 ευρώ ανά κιλό.

Η τιμή του κατσικίσιου γάλακτος θα είναι στα 2/3 της τιμής του πρόβειου γάλακτος. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως τα μέλη του Συνεταιρισμού που θα παραδώσουν όλο το γάλα που παράγουν στο παραληπτήριο γάλακτος του Συνεταιρισμού θα λάβουν ένα επιπλέον πριμ της τάξεως των 0,03 ευρώ.

Σε αυτά τα επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές του γάλακτος στην Λέσβο. Πρόκειται για τιμές σαφώς χαμηλότερες από τα 1,60 ευρώ ανά κιλό που είχαν διαμορφωθεί για την γαλακτοπαραγωγική περίοδο 2022 – 2023. Ωστόσο, είναι τιμές αισθητά καλύτερες, από το επίπεδο του 1,40 ευρώ ανά κιλό για το πρόβειο γάλα που επιδίωκαν να πετύχουν οι μεγαλύτερες τυροκομικές επιχειρήσεις του νησιού.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η επιχείρηση Βοσκοπούλα έχει δεχθεί βολιδοσκοπήσεις και από άλλους κτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς της Λέσβου προκειμένου να πάρει το γάλα των κτηνοτρόφων τους.

Σε κάθε περίπτωση την φετινή χρονιά φαίνεται πως θα υπάρξουν ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις μεταξύ των τυροκομικών επιχειρήσεων του νησιού.

Πηγή: stonisi.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments