Friday, September 20, 2024
HomeΔενδροκαλλιεργειαΧωρίς ταβάνι η τιμή του ελαιόλαδου :Ρεκόρ πώλησης ελαιολάδου με 9,36

Χωρίς ταβάνι η τιμή του ελαιόλαδου :Ρεκόρ πώλησης ελαιολάδου με 9,36


 

Σε μια ακόμα πράξη πώλησης, που έγινε τη Δευτέρα (11/12), προχώρησε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης Λακωνίας.Την πράξη, επιβεβαίωσε μιλώντας στον agrotypos ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Γιάννης Λάγγης.

Συγκεκριμένα πωλήθηκαν 20 τόνοι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φετινής εσοδείας, στην τιμή των 9,36 ευρώ το κιλό. Το ελαιόλαδο κατέληξε στην ελληνική εταιρεία εμπορίας ελαιολάδου Χελιώτης αν και υπήρξαν και άλλες προσφορές. Όπως τονίζει ο συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης το θετικό είναι φέτος το ελαιόλαδο έχει χαμηλή οξύτητα και είναι καλής ποιότητας για αυτό και κατάφερε να έχει μια τόσο καλή τιμή. Η συγκομιδή στην περιοχή αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου ένα μήνα.

Επίσης, ο διαχειριστής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φοινικίου της Λακωνίας κ. Γιώργος Κρητικός, ανέφερε στον agrotypos ότι «ο συνεταιρισμός συμφώνησε για την πώληση 15 τόνων παρθένου ελαιολάδου, εσοδείας 2023-2024, με την εταιρεία Χελιώτης. Το έξτρα αυτό παρθένο ελαιόλαδο πωλήθηκε στην τιμή 9,36 ευρώ το κιλό».

Πάντως μετά την ελαφρά πτώση που παρουσίασαν οι τιμές παράγωγου διεθνώς από τις αρχές Νοεμβρίου, ήδη στις αρχές Δεκεμβρίου αρχίζει μια ανάκαμψη.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην πώληση 2 βυτίων εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, εσοδείας 2023-2024, στην εταιρεία ALTA MAREMMA, στην τιμή των 9,05 ευρώ το κιλό.

Επίσης ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Ασωπού έκανε πώληση 10 τόνων εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, εσοδείας 2023-2024, στην εταιρεία Χελιώτης, στην τιμή των 9 ευρώ το κιλό. 

με πληροφορίες  agrotypos.gr

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments