Friday, September 20, 2024
HomeειδήσειςΤο χρηματιστήριο βάμβακος ανέβηκε

Το χρηματιστήριο βάμβακος ανέβηκε


 

Reuters: Το χρηματιστήριο βάμβακος ανέβηκε την Τρίτη, ακολουθώντας τα χρηματιστήρια των δημητριακών, αν και η ταυτόχρονη άνοδος του δολαρίου περιόρισε τα κέρδη των αγροτικών προϊόντων. Ο καιρός φαίνεται να ευνοεί την βαμβακοκαλλιέργεια για μια καλή παραγωγή στις ΗΠΑ.

Το βαμβάκι αυξάνεται λόγω θετικού κλίματος στην αγορά σιτηρών.
-Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βαμβακιού ICE ενισχύθηκαν την Τρίτη, λόγω του αισιόδοξου κλίματος στην αγορά σιτηρών, αν και το ισχυρότερο δολάριο κράτησε την ανοδική δυναμική υπό έλεγχο.

* Το συμβόλαιο βαμβακιού CTc1 του πρώτου μήνα Ιουλίου αυξήθηκε 0,59 σεντ, ή 0,7%, στα 85,38 σεντ ανά λίβρα, έως τις 11:30 π.μ. EDT (1530 GMT). Διαπραγματεύτηκε μεταξύ 84,48 σεντ και 85,71 σεντ.

* “Η αγορά σιτηρών προχωρά καλά σήμερα, κάτι που είμαι βέβαιος ότι βοηθάει λίγο το βαμβάκι”, δήλωσε ο Jack Scoville, αντιπρόεδρος της Price Futures Group με έδρα το Σικάγο.
 
* Το σιτάρι του Σικάγο σκαρφάλωσε πάνω από 3% σε υψηλό σχεδόν τριών εβδομάδων, καθώς η παραβίαση ενός φράγματος στη νότια Ουκρανία ενέτεινε τις ανησυχίες για κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ των μεγάλων εξαγωγέων σιτηρών Ουκρανίας και Ρωσίας. GRA/

* Περιορίζοντας τα κέρδη, ο δείκτης δολαρίου .DXY αυξήθηκε 0,2%, καθιστώντας τη φυσική ίνα λιγότερο ελκυστική για άλλους κατόχους νομισμάτων. USD/

* Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) σε μια εβδομαδιαία έκθεση καλλιέργειας τη Δευτέρα έδειξε ότι το 51% του βαμβακιού των ΗΠΑ ήταν σε καλή έως άριστη κατάσταση την εβδομάδα που έληξε στις 4 Ιουνίου έναντι 48% πριν από μια εβδομάδα.

* «Οι καιρικές συνθήκες για τη νέα καλλιέργεια είναι γενικά αρκετά καλές, αλλά η παλιά σοδειά φαίνεται να είναι ερωτευμένη με την έλλειψη διαθεσιμότητας βαμβακιού αυτήν τη στιγμή και θα πρέπει να είναι παραδοτέο», πρόσθεσε ο Scoville.

* Αλλού, η καλοκαιρινή παραγωγή της Αυστραλίας, η οποία περιλαμβάνει σόργο και βαμβάκι, εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 8% σε 5,1 εκατομμύρια τόνους την ίδια περίοδο, αλλά παραμένει πολύ πάνω από τον μέσο όρο της δεκαετίας.

* Στον βασικό παραγωγό της Ινδίας, η έναρξη των μουσώνων καθυστέρησε κατά άλλες δύο έως τρεις ημέρες, δήλωσαν αξιωματούχοι μετεωρολογίας τη Δευτέρα. Η καθυστερημένη έναρξη του μουσώνα θα μπορούσε να καθυστερήσει τη φύτευση ρυζιού, βαμβακιού, καλαμποκιού, σόγιας και ζαχαροκάλαμου.

Ιούνιος 2023

Πηγή: Reuters

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments