Friday, September 20, 2024
HomeειδήσειςΗ Θεσσαλονικιά που δημιούργησε την πρώτη ελληνική καιρική εφαρμογή

Η Θεσσαλονικιά που δημιούργησε την πρώτη ελληνική καιρική εφαρμογή


 

Αγαπάει υπερβολικά τη Μετεωρολογία και χρειάστηκαν 2 χρόνια ατελείωτης δουλειάς και προσπάθειας για το δημιούργημά της. Την πρώτη ελληνική καιρική εφαρμογή.


Η Έφη Τζούμα, σήμερα, μιλάει στο Αγροτών Ανάγνωσμα

Ας ξεκινήσουμε, θέλοντας να σε ρωτήσω, πως προέκυψε η ιδέα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή

Η ιδέα ξεκίνησε από την αγάπη μου για τα καιρικά φαινόμενα και κατ’ επέκταση για τη Μετεωρολογία.

Πολλές φορές αναφέρω με έναν τίτλο ”Ο εντυπωσιακός κόσμος των καιρικών φαινομένων” και η δημιουργία αυτών, μέσα από δεκάδες συντελεστές /παραμέτρους της ατμόσφαιρας.

Σε όλο αυτό είσαι μόνη σου ή έχεις και ομάδα ατόμων μαζί σου;

Είναι μια προσωπική δημιουργία το όλο project, η οποία χρειάστηκε 2 χρόνια ατελείωτης δουλειάς και προσπάθειας. 

Από τη γραφή του κώδικα, τις τοποθετήσεις καμερών, το τμήμα υποστήριξης των χρηστών σε ότι και αν χρειαστούν, το marketing, ο έλεγχος σωστής λειτουργίας τόσο του app όσο και των καμερών, αλλά και πολλών ακόμα παραγόντων που επιβάλλουν να είμαι 24 ώρες το 24ωρο υπ’ατμόν για την άψογη λειτουργία του.

Meteology Live Cams

Έχω μια μικρή βοήθεια από έναν καλό μου φίλο, ο οποίος με βοηθάει στο συντονισμό των καμερών, όταν εγώ είμαι σε εγκατάσταση σε κάποιο κτίριο. Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας δηλαδή, με βοηθάει ώστε να βγάλουμε την live εικόνα των καμερών μέσω διαδικτύου.

Έχεις αποφοιτήσει ως μετεωρολόγος και αν όχι, πρέπει, να απαιτείται μεγάλη γνώση για όλο αυτό. Σωστά; 

 Δεν έχω σπουδάσει Μετεωρολογία. Οι σπουδές μου είναι στα Οικονομικά.

Όμως, έχω διαβάσει ατελείωτες ώρες και βιβλία πάνω στον τομέα της Μετεωρολογίας. Το κλίμα της Ελλάδας, το οποίο λόγω την ιδιομορφίας και του αναγλύφου, έχει πολλές ιδιαιτερότητες, κάτι το οποίο θέλει πολύ παρακολούθηση και έρευνα για να μπορείς να το ”αποκωδικοποιήσεις” ως ένα καλό επίπεδο.

Μίλησέ μας για τo app. Δώσε μας μια περιγραφή της και πώς μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιήσει και πώς τη βρίσκει

Όπως πολλές φορές αναφέρω και βάση των σχολίων που εισπράττω από τους χρήστες του app, δεν είναι ένα απλό application καιρού όπως υπάρχουν δεκάδες που απλώς σου δείχνουν μια πρόγνωση.

Είναι ένα ”πολυμηχάνημα – πολυεργαλείο” το οποίο έχει μέσα, από καιρικά δεδομένα ως και πολύ χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα όλων μας αλλά και παράλληλη προώθηση της χώρας μας σε όλο τον κόσμο, με ζωντανή εικόνα μέσω των 200 καμερών που έχω τοποθετήσει και φυσικά σε 7 γλώσσες.

ζωντανή εικόνα μέσω των 200 καμερών που έχουν ήδη τοποθετηθεί

Μέσα από ένα πολύ εύχρηστο μενού, η εφαρμογή περιέχει προγνώσεις καιρού με διαφορετικούς τρόπους. Είτε με αναλυτική μορφή (γραπτή) είτε με ειδικούς εύκολους χάρτες αποτύπωσης των φαινομένων (βροχής – ανέμων – χιονιού κλπ).

Επιπλέον, περιέχει μέσα τα 7 live ραντάρ καιρού (νεφών – βροχής – καταιγίδας), τα οποία μας δείχνουν σε πραγματικό χρόνο,  τα φαινόμενα σε πολλές μορφές, αλλά και την πορεία/κίνηση αυτών.

Μια πολύ σημαντική ενότητα, είναι οι κάμερες οι οποίες στο 90% είναι σε ζωντανή απευθείας μετάδοση Live Streaming, όπου έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τον καιρό σε απευθείας μετάδοση αλλά και την εξίσου πολύ σημαντική χρήση για την πυρασφάλεια της χώρας μας σε δύσβατες περιοχές και όχι μόνο.

Μέσα στην εφαρμογή, έχω προσθέσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και για τους αγρότες, τους φυσιολάτρες, τους ψαράδες, τους τουρίστες, τους επαγγελματίες κλπ.

”Σκοπός μου είναι να καλύψω όλη την Ελλάδα με νέες κάμερες και νέες πολύ χρήσιμες ενότητες”

Όλο το περιεχόμενο των ενοτήτων είναι και με καθοδήγηση GPS. Δηλαδή, μπορείς να επιλέξεις όποια ενότητα χρειάζεσαι π.χ ένα ορεινό καταφύγιο ή μια ράμπα σκαφών ή ένα κατάλυμα και να σε καθοδηγήσει στο σημείο αλλά και πλήρη ενημέρωση με όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συγκεκριμένη ενότητα.


Σημείωση: Όλα τα καιρικά δεδομένα του app, αντλούνται αυτόματα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια καιρικά μοντέλα Μετεωρολογίας.

Πολύ απλά ο χρήστης κατεβάζει το app “Meteology LiveCams”από το Play Store (για συσκευές Android) και το App Store (για συσκευές IOS).

Έπειτα, από αυτό, δημιουργεί τον προσωπικό λογαριασμό του με τα στοιχεία που θα του ζητήσει η εφαρμογή.

Μόλις δημιουργηθεί η εγγραφή του στο app, ο χρήστης έχει εντελώς δωρεάν 2 μέρες χρήσης της εφαρμογής ώστε να περιηγηθεί και να ανακαλύψει όλο το περιεχόμενο. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 – 2 ώρες ώστε να ανακαλύψει όλο το περιεχόμενο, γιατί πραγματικά περιέχει πολλά δεδομένα μέσα.

Μετά τις 2 ημέρες, θα του εμφανίσει αυτόματα την πληρωμή για τη μικρή ετήσια συνδρομή των 9,90 ευρώ, ώστε να συνεχίσει να έχει πρόσβαση. Πολύ σημαντικό είναι το η εφαρμογή δεν περιέχει καμία απολύτων ενοχλητική διαφήμιση, θέλοντας έτσι να είναι ένα καθαρά ενημερωτικό application και όχι ένα application τηλεμάρκετινγκ που θα πρέπει να αποφύγεις όλα αυτά τα ”παραθυράκια” διαφημίσεων για να ενημερωθεί.

Η ίδια η εφαρμογή αποθηκεύει την εγγραφή του χρήστη, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο χρήστης το πότε και το αν θέλει να έχει στην κατοχή του το app.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο το οποίο με χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι ότι το app έχει περάσει όλους τους εξονυχιστικούς ελέγχους ασφαλείας από τα Stores, και έλαβε πολύ γρήγορα την έγκριση για τη φιλοξενία στα Stores, ιδιαίτερα της Apple, η οποία είναι πολύ αυστηρή με τα θέματα ασφαλής περιήγησης/χρήσης για το κάθε app. 

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Έλληνα αγρότη παραγωγό του διαδικτύου και πώς ο ίδιος μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση της πλατφόρμας;

Πλέον ο Έλληνας παραγωγός που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, έχει μόνο καλά και ωφέλιμα στοιχεία. Η δυνατότητα που έχει μέσα από το διαδίκτυο είναι η άμεση ενημέρωση του σε όλα αυτά που χρειάζεται για την παραγωγή του, φιλτράροντας μέσα από δεκάδες δεδομένα, μπορεί να επιτύχει ή και να προστατευτεί από διάφορους παράγοντες.

Μην ξεχνάμε πως ο καιρός είναι το Άλφα και το Ωμέγα για τον αγρότη – παραγωγό. 

Με τιμά ιδιαίτερα που προσφέρω και εγώ το ”λιθαράκι” μου, μέσα με ένα απλό ”κλικ” στο app της Μeteology, ώστε να έχει αναλυτική και άμεση καιρική ενημέρωση σε όλα αυτά που χρειάζεται για τον τόσο σημαντικό παράγοντα του αγροτικού τομέα, τον καιρό. 

Τα μελλοντικά σου σχέδια Έφη;

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να αναπτύξω περισσότερο την εφαρμογή μέσω των εσόδων που μου αποφέρει το app, προσθέτοντας συνεχώς νέα χρήσιμα δεδομένα.

Σκοπός μου είναι να καλύψω όλη την Ελλάδα με νέες κάμερες και νέες πολύ χρήσιμες ενότητες.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί να τοποθετηθούν ακόμα 30 κάμερες ως το τέλος της χρονιάς αλλά και η δημιουργία του έξυπνου ”Widget” στην εξωτερική οθόνη κάθε συσκευής του χρήστη. 

Επιπλέον, θα προστεθούν ακόμα 4 γλώσσες.

Λαμβάνοντας πάντα τις ανάγκες των συμπολιτών μου, αναπτύσσω συνεχώς το app, ώστε να γίνει ο απόλυτος ”σύμμαχος” της καθημερινότητάς μας.

Με οδηγό μου το πείσμα και το μεράκι, εύχομαι να τα καταφέρω ακόμα περισσότερο και ναι, να είμαστε όλοι μας περήφανοι, που η Ελλάδα έχει εξαιρετικά μυαλά που μπορούν να καταφέρουν πολλά.

Σημείωση

Οι χρήστες του app, μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις εξελίξεις και τα νέα από τη σελίδα της εφαρμογής στο Facebook με όνομα Meteology Live Cams Application, ενώ για οτιδήποτε χρειαστούν, μπορούν να στείλουν email στο Τμήμα Υποστήριξης: [email protected] και άμεσα θα επικοινωνήσω μαζί τους.

Πηγή https://giorgoskatsadonis.blogspot.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

11,148FansLike
1,288FollowersFollow

Recent Comments